Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan, de neoprit în mercato! Rossonerii au oficializat transferul lui Brahim Diaz

Nicu Savin

Actualizat 19/07/2021 la 20:48 GMT+3

AC Milan este printre cele mai active echipe în această perioadă de transferuri. Rossonerii au oficializat astăzi transferul lui Brahim Diaz, fotbalistul lui Real Madrid care fusese împrumutat pe San Siro și în stagiunea precedentă.

Brahim Diaz și Nemanja Maksimovic (Getafe - Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

AC Milan a redevenit o forță în Italia în sezonul trecut, terminând pe locul 2 în Serie A și revenind astfel în Champions League după o pauză de 8 ani. Ambițiile sunt însă și mai mari pentru următorea stagiune, astfel că oficialii de pe San Siro au făcut eforturi să-i aducă întăriri lui Stefano Pioli.
După perfectarea înțelegerilor cu Mike Magnan (Lille), Fikayo Tomori și Olivier Giroud (Chelsea), respectiv Fode Ballo-Toure (AS Monaco), AC Milan a oficializat astăzi împrumutul pe doi ani al lui Brahim Diaz. Fooball-italia.net noteaă însă că Milan va plăti doar 3 milioane de € pentru împrumutul ibericului, dar are o opțiune obligatorie de cumpărare în valoare de 22 de milioane de €. În contract este specificată și o clauză conform căreia Realul are o opțiune de răscumpărare în valoare de 27 de milioane de €.
"AC Milan este încântată să anunțe semnarea temporară a lui Brahim Diaz de la Real Madrid pentru o perioadă de doi ani. Contractul îl leagă pe fotbalist de clubul nostru până la 30 iunie 2023.", a notat site-ul oficial al italienilor.

Brahim Diaz, până în 2023 la AC Milan

Brahim Diaz a început fotbalul la Malaga, dar a ajuns de la o vârstă fragedă la academia celor de la Manchester City. În sezonul 2018-2019 a făcut parte din prima echipă a cetățenilor, dar nu a convins. Real Madrid a văzut însă în el un mare talent și a achitat 17 milioane de € în schimbul său.
Diaz nu s-a descurcat mai bine nici pe Bernabeu, iar în sezonul trecut acesta a fost împrumutat la AC Milan. Seria A i-a priit de minune mijlocașului, care a jucat 39 de meciuri în toate competițiile pentru echipa lui Pioli, reușind să marcheze 7 goluri și să ofere 4 assisturi.
Brahim Diaz va purta la Milan tricoul cu numărul 10, rămas vacant după plecarea lui Hakan Calhanoglu la marea rivală a rossonerilor, Inter. De altfel, rolul ibericului va fi să-l facă uitat pe Calhanoglu, iar calirățile dovedite în stagiunea trecută le dau speranțe fanilor că acest lucru se va întâmpla.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo