Federația Italiană de Fotbal a admis că actualul sezon din Serie A ar putea să nu se mai încheie din cauza epidemiei de coronavirus. Toată țara este în carantină iar campionatul este suspendat până pe 3 aprilie. Însă nu există nicio garanție că lucrurile vor reveni la normal după această dată.
Sky Sports dezvăluie că președintele Federației, Gabriele Gravina, a prezentat 3 alternative pentru finalul acestui sezon în cazul în care acesta nu se va putea încheia în mod normal, cu etapele rămase de jucat. O decizie în acest sens nu va fi luată înainte de data de 23 martie.
Una dintre variante este să se dispute finalul sezonului în sistem de play-off pentru a determina noua campioană, echipele calificate în cupele europene și echipele care vor retrograda în Serie B. O altă variantă este să se pună punct sezonului conform clasamentului din acest moment, ceea ce ar însemna ca Juventus să fie declarată campioană, având un punct peste Lazio.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
ACUM 18 ORE
A treia variantă, cea mai sumbră, este să nu existe o campioană în acest sezon de Serie A. Un sezon fără campioană nu ar fi fără precedent în prima ligă din Italia - în sezonul 2004/2005, după Calciopoli, titlul câștigat de Juventus a fost retras și nu a mai fost acordat altei echipe.
Și varianta cu play-off are precedent - în 1964, Bologna a câștigat titlul după o victorie în fața lui Inter. La finalul sezonului, cele două terminaseră la egalitate.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Un star de la Juventus s-a răzgândit! A pus punct negocierilor și pleacă gratis la vară
13/01/2022 LA 08:29
Italian Super Coppa
Inter-Juventus 2-1 | Alexis Sanchez adus victoria în Supercupa Italiei pentru Inter
12/01/2022 LA 22:46