Massimiliano Allegri se află fără angajament din vara anului 2019, de când s-a despărțit de Juventus. În ultimele luni, în presa internațională s-a discutat despre revenirea celebrului antrenor în fotbal, la echipe precum Arsenal și Manchester United. Totul a rămas însă la stadiul de zvon, iar Allegri și-a continuat vacanța departe de stadioane și terenuri de antrenament.
Totuși, această vacanță ar putea să se încheie în vară. Potrivit Calciomercato, Allegri ar fi semnat un pre-contract cu AS Roma pentru a-l înlocui pe Paulo Fonseca începând din stagiunea 2021/2022. Jurnaliștii italieni anunță că instalarea tehnicianului de 53 de ani pe Olimpico s-ar putea realiza chiar mai devreme, dacă rezultatele "giallorossilor" nu vor fi pe măsura așteptărilor.
În același timp, presa din Italia susține că există o clauză specială în pre-contractul semnat de Allegri: înțelegerea dintre cele două părți ar urma să devină validă numai dacă Roma se va califica în UEFA Champions League. Pentru asta, trupa de pe Olimpico trebuie să se claseze printre primele 4 locuri din Serie A.
Serie A
Fanii Fiorentinei, amenințări incredibile la adresa lui Vlahovic. Vârful e aproape de Juventus
26/01/2022 LA 06:40

Allegri ar fi semnat un pre-contract cu AS Roma

Allegri și-a câștigat statutul de antrenor cu "pedigree", după experiențele de la Juventus și Milan. Din acest motiv, tehnicianul italian va reveni în fotbal numai dacă va primi șansa să lupte din nou pentru prestigiosul trofeu Champions League.
Potrivit football-italia, Allegri ar fi semnat un pre-contract valabil pe doi ani, cu opțiunea de prelungire pe încă unul, urmând să încaseze un salariu de aproximativ 4,5 milioane de euro/sezon.
După 19 etape, Roma se află pe locul 3 în Serie A, la 6 puncte în spatele liderului AC Milan. Oficialii de pe Stadio Olimpico speră să prindă un loc de UEFA Champions League, pentru ca apoi să-l aducă în scenă pe Allegri, antrenor cu mare experiență în competiția supremă europeană.
De-a lungul carierei de antrenor, Allegri a ajuns în două finale UEFA Champions League, alături de Juventus: în 2015, când "bianconerii" au fost învinși de Barcelona, și în 2017, când au pierdut în fața Realului.
Chiar dacă nu a cucerit trofeul mult visat, Allegri a bifat performanțe impresionante alături de Juventus pe plan intern. În perioada petrecută la Torino, tehnicianul de 53 de ani a cucerit 11 trofee, printre care se numără 5 titluri în Serie A.
De asemenea, Allegri și-a trecut în palmares un Scudetto și pe banca lui AC Milan, în 2011 - ultimul câștigat de actualul lider din Serie A.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2978140.jpg
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29