Inter s-a impus cu 2-0 în fața lui Juventus, într-o partidă pe care "nerazzurii" au controlat-o de la un capăt la altul. Juventus a fost în multe momente de nerecunoscut. Pe lângă lipsa realizărilor tehnico-tactice, elevii lui Pirlo nu au avut nici măcar răutatea care se impune într-un derby de asemenea anvergură, iar rezultatul a exprimat exact ceea ce s-a întâmplat pe teren.
La finalul întâlnirii de pe Giuseppe Meazza, Andrea Pirlo a fost foarte supărat pe evoluția echipei sale, menționând că aceasta nu a avut atitudinea necesară pentru a câștiga.
"Atitudinea noastră a fost greșită de la început. Dacă nu ai furia să câștigi duelurile în aceste meciuri, devine dificil. A fost un meci urât și nu ne așteptam la așa ceva. Nu am fi putut juca mai prost de atât. Este cel mai prost meci de când am venit eu aici. Trebuia să venim aici cu o anumită ambiție de a ne face propriu jocl, dar, în schimb, ne-am temut prea mult.", a declarat Pirlo pentru Sky Sport Italia.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
În ciuda înfrângerii de pe terenul marii rivale, antrenorul "Bătrânei Doamne" a specificat că obiectivele echipei rămân aceleași în continuare, dar a punctat din nou că attudinea trebuie să fie alta: "Ambițiile noastre rămân aceleași. A fost o înfrângere împotriva unui adversar puternic. Aceste lucruri se pot întâmpla într-un sezon lung, dar nu poți avea această atitudine la o echipă ca Juventus."
https://i.eurosport.com/2021/01/18/2973558.jpg

Conte, exuberant după victoria contra lui Juventus

Antonio Conte a avut toate motivele să fie mulțumit după meciul de aseară. Echipa sa a demonstrat o dăruire ieșită din comun, iar planul tactic a funcționat perfect, astfel că antrenorul a reușit, la a 4-a încercare, să obțină un succes ca antrenor împotriva fostei sale formații.
"Pentru a câștiga împotriva unei echipe precum Juventus, care reprezintă un punct de referință important în Italia, trebuie să faci un meci perfect. Jucătorii au transpus foarte bine pe teren ceea ce am pregătit și sunt foarte fericit pentru ei, deoarece aceste jocuri îți sporesc încrederea și te anunță că ești pe drumul cel bun.", a declarat Conte la finalul partidei.
În urma victoriei de aseară, Inter s-a distanțat la 7 puncte de Juventus, dar torinezii au un meci mai puțin disputat (cu Napoli). În ultima etapă a turului din Serie A, Inter va juca în deplasare cu Udinese, dar până atunci speră ca Milan să se încurce pe terenul lui Cagliari în această seară, pentru ca marea rivală din oraș să nu se distanțeze din nou la 3 puncte în fruntea ierarhiei.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08