Potrivit Daily Mail, board-ul lui Juve, în frunte cu președintele Andrea Agneli, a ales soluția mai ieftină. Aflat la începutul carierei în antrenoriat, cerințele salariale ale fostului mijlocaș nu s-au ridicat la nivelul celor venite din partea lui Zidane și Pochettino. Sursa citată susține că "Zizou" ar fi solicitat un salariu anual de 12 milioane de euro, în timp ce fostul manager al lui Tottenham ar fi vrut să primească 9 milioane de euro pe sezon.
Numit în urmă cu 10 zile pe banca lui Juventus U23, Pirlo va beneficia de o creștere nesemnificativă a salariului odată cu promovarea la prima echipă.
În urma mai multor analize, oficialii lui Juventus l-au ales pe Pirlo, tehnician care a fost dorit intens de nume importante din cadrul echipei: Giorgio Chiellini, Cristiano Ronaldo și Gianluigi Buffon. În același timp, board-ul torinezilor consideră că fostul internațional italian dispune de aceeași viziune de joc ca și Antonio Conte și Massimiliano Allegri, foștii antrenori ai lui Juve care au avut rezultate excelente.
Serie A
Lazio - Juventus 0-2. Bonucci, primul fundaş cu dublă din penalty din ultimii 14 ani
20/11/2021 LA 19:36

Andrea Pirlo este noul antrenor al lui Juventus

Juventus l-a demis pe Maurizio Sarri, după ce "bianconerii" au fost eliminați din optimile UEFA Champions League de Lyon. După mai multe speculații privind viitorul antrenor al lui Juve, oficialii italieni au luat o decizie finală. Andrea Pirlo a fost numit pe banca torinezilor.
Oficialii lui Juventus se bazează pe "credința că Pirlo va putea să conducă echipa spre succes, la debutul său pe banca tehnică":
"Andrea Pirlo va fi noul antrenor al lui Juventus. În vârstă de 41 de ani și născut la Flero (provincia Brescia), Andrea Pirlo a avut o carieră de fotbalist legendară, în care a reușit să câștige tot ce era posibil, începând cu UEFA Champions League și terminând cu Cupa Mondială. De-a lungul celor 4 ani petrecuți ca mijlocaș la Juventus, a devenit campion al Italiei și și-a trecut în palmares o Cupă și două Supercupe.
Astăzi începe un nou capitol în cariera sa. Decizia noastră se bazează pe credința că Pirlo dispune de tot ce are nevoie pentru a conduce, la debutul său pe bancă, o echipă experimentată și talentată și o poate duce spre succes. Pirlo a semnat un contract valabil pe 2 ani, până la data de 30 iunie 2022.", se arată în comunicatul emis de Juventus.
Pirlo a jucat pentru Juventus în perioada 2011-2015, reușind să câștige 7 trofee.
Serie A
Parma lui Man și Mihăilă, distrusă la Lecce! Maresca e ca și demis. Un nume uriaș, favorit să vină
07/11/2021 LA 15:07
Serie A
Fatih Terim a confirmat interesul lui Galatasaray pentru Man. Ce sumă pun la bătaie turcii
05/11/2021 LA 05:28