După ce au privit 8 ani la rând cum marea rivală, Juve, își distruge concurența, câștigând campionate pe bandă rulantă, Inter speră în sfârșit să revină în fruntea fotbalului italian. Arhitectul noului Inter e Antonio Conte, tehnician care a surprins pe toată lumea în stagiunea 2016-2017, când a luat titlul cu Chelsea la primul său sezon.
Miercuri, trupa de pe Giuseppe Meazza s-a impus cu 1-0 în fața lui Lazio, în partida care a consfințit a cincea victorie consecutivă pentru Conte în campionat, a patra fără să primească gol. Tehnicianul a devenit primul antrenor din istoria nerazzurrilor care câștigă toate cele cinci meciuri din debutul unui sezon. Doar de 22 ori s-a întâmplat asta în istoria fotbalului italian, iar echipele respective au avut aproape de fiecare dată un parcurs perfect. În doar două cazuri, formațiile care au câștigat primele 5 meciuri ale campionatului au terminat mai jos de locul 2.
La final, Conte a vorbit despre partida propriu-zisă, dar a atras atenția că proiectul său e unul pe termen lung, astfel că fanii nu trebuie să își facă încă speranțe pentru un nou titlu. Juve e greu de oprit, însă dacă cineva e capabil să oprească hegemonia instaurată de bianconeri acela pare a fi Conte.
Serie A
3 cluburi tari din Europa, pe urmele lui Dybala! Cine se luptă pentru transferul argentinianului
IERI LA 09:36
"A fost un meci în care am suferit în prima repriză, deși am reușit să marcăm. Lazio și-a creat multe ocazii, iar Handanovic a fost cel care ne-a salvat. În a doua jumătate, am dominat și ne-am consolidat avantajul. Am ieșit bine cu mingea la picior, ne-am creat oportunități și puteam să stăm mult mai liniștiți dacă concretizam una dintre oportunități. Sunt trei puncte foarte grele, luate împotriva unei formații puternice, cu jucători care evoluează împreună de mai mulți ani. În plus, au în Simone Inzaghi un tehnician care pregătește excelent meciurile", a spus tehnicianul în Gazzetta dello Sport, pentru ca apoi să vorbească despre proiectul său: "Mai este multă muncă de depus, proiectul e abia la început și e greu să avem rezultatele pe care și le doresc fanii. Totuși, există un progres clar. La nivel de mentalitate se vede foarte clar o îmbunătățire. Cele cinci victorii din campionat nu sunt o întâmplare, sunt rezultatul muncii. Avem mentalitatea potrivită, dar e mult prea devreme să ne gândim la titlu. Va veni și prima înfrângere, la un moment dat, și va trebui să știm să gestionăm acel moment. Dar am mare încredere în grup".
Conte a câștigat 19 din ultimele 20 de meciuri jucate în Serie A (13 dintre victorii pe finalul mandatului său la Juventus).

Antonio Conte

Credit imagine: LaPresse

Antonio Conte, un simbol al marii rivale

Fanii lui Inter au fost fericiți doar pe jumătate că echipa a fost preluată, la începutul acestui sezon, de Antonio Conte. Un tehnician fantastic, care organizează perfect jocul, acesta e văzut de nerazzurri ca un simbol al "inamicului public numărul unu", Juventus.
Ajuns la "Bătrâna Doamnă" la 22 de ani, el a devenit unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria torinezilor, în anii '90.
De altfel, cariera de jucător a lui Conte se confundă cu formația care a cucerit din 2012 neîncetat campionatul în Italia. A cucerit ca jucător 5 lo scudetto cu Juve, dar și două trofee europene : Cupa UEFA în 1992-1993 și UEFA Champions League (1995-1996).
Ulterior, ca antrenor, a câștigat 3 titluri cu bianconerii, înainte de a deveni selecționerul Italiei.
În consecință, rezistența fanilor lui Inter a fost destul de mare la început, însă ușor-ușor Conte a fost adoptat, fanii fiind conștienți că tehnicianul e garantul succesului.
Italian Super Coppa
Inter-Juventus 2-1 | Alexis Sanchez adus victoria în Supercupa Italiei pentru Inter
12/01/2022 LA 22:46
Serie A
Inter a revenit pe primul loc în Serie A, după ce s-a impus la limită în derby-ul cu Lazio
09/01/2022 LA 21:40