UEFA a recomandat tuturor Federațiilor din Europa să încerce să termine campionatele, iar președinții celor 20 de formații din Serie A au votat în unanimitate ca sezonul să se termine. Totuși, campionatul italian nu are șanse foarte mari să fie finalizat, anunță repubblica.it, care vorbește de un plan B.
Azi era de așteptat să se dea undă verde sporturilor individuale, urmând ca jocurile de echipă să poată fi reluate în cursul lunii mai.
Spadafora se gândește în primul rând la protejarea populației și nu a făcut vreun anunț clar în privința reluării sezonului. Totuși, din spusele sale, luna viitoare nu pare să fie o variantă fezabilă pentru ca fotbalul în Serie A să repornească.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
"Reluați treptat antrenamentele. În ceea ce privește activitatea fizică în aer liber și repornirea campionatului, acestea vor fi evaluate de un comitet. Reînceperea competițiilor este necesară, nu doar din punct de vedere economic, ci și dacă ne gândim la componenta socială a sportului. Dar în același timp trebuie să ne protejăm de acest virus", a spus Spadafora, citat de Gazzetta dello Sport.
În aceste condiții, se anticipează că fotbalul va putea fi reluat în cel mai fericit caz la final de mai - început de iunie, ceea ce face aproape imposibilă terminarea sezonului în timp util. Sunt 12 etape rămase de disputat, plus alte 4 meciuri amânate de recuperat. În total, 124 de partide, iar repubblica.it nu vede cum sezonul se poate încheia.
Miza financiară e mare - 160 de milioane de euro doar din drepturile tv -, însă lucrurile pot lua o altă turnură, mai ales că Organizația Mondială a Sănătății a cerut un videocall cu UEFA și cu principalele cluburi din Europa pentru a-și expune punctul de vedere. OMS vrea ca toate competițiile să fie suspendate până în 2021, pentru ca lucrurile să se calmeze din punct de vedere al expunerii la COVID-19. "Este din ce în ce mai dificil să se termine campionatul", este concluzia jurnaliștilor italieni, care se întreabă care ar fi soluția de urmat: înghețarea campionatului sau considerarea ca finale a rezultatelor de până acum.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51