articol scris de Nicu Alexandru Savin
Victoria Atalantei de aseară, 2-0 contra celor de la Napoli, coroborată cu înfrângerea surprinzătoare a Romei pe teren propriu în fața lui Udinese, a crescut ecartul dintre cele două echipe la 12 puncte, ceea ce înseamnă că lombarzii și-au asigurat în proporție foarte mare locul 4, care i-ar duce și în sezonul viitor în grupele UEFA Champions League.
Astfel, "nerazzurrii" din Bergamo confirmă faptul că sezonul trecut nu a fost o întâmplare și că Gasperini a creat acolo o echipă foarte puternică, dar și foarte spectaculoasă în același timp. Având 82 de goluri marcate până acum, cu 16 mai multe decât Lazio, care este a doua în acest clasament, Atalanta este una dintre cele mai atractive echipe din Europa în acest moment. Practicând eminamente un joc ofensiv indiferent de adversar, Atalanta oferă spectacol în aproape orice partidă, iar rezultatele pozitive din ultimele două sezoane marchează trecerea acestei echipe de la statutul de revelație, la cel de certitudine în Serie A.
Serie A
Inter rămâne la două puncte de AC Milan înainte de ultima etapă din Serie A! Cagliari, învinsă ușor
15/05/2022 LA 17:55
Prin jocul deschis pe care îl propune, Atalanta este o echipă ieșită din tiparul fotbalului italian atât de tacticizat. Echipa lui Gasperini aduce mai degrabă cu o echipă din epoca boemă a fotbalului, echipă apreciată de tot mai mulți microbiști neutri, dar în același timp respectată de adversari.
Pentru prima oară în istorie, Atalanta a reușit 7 victorii la rând în Serie A

Liga Campionilor, marea provocare pentru Atalanta

Această poveste frumoasă de la Bergamo s-ar putea transforma în acest an într-o mare minune. Fiind deja calificată în sferturile Ligii Campionilor, Atalanta este, în viziunea multora, echipa care ar putea da marea lovitură în această competiție, ținându-se cont și de situația specială din acest sezon. Astfel, cu meciuri disputate într-o singură manșă, pe teren neutru, fără spectatori, deci nemaifiind nevoie să suporte presiunea unor fani adverși pe stadioane impunătoare, echipa lombardă are o șansă foarte mare de a produce o surpriză de proporții în cea mai importantă competiție inter-cluburi. Rămâne de văzut dacă Gasperini va gestiona favorabil această perioadă și își va face elevii să evolueze cu aceeași dezinvoltură cu care ne-au obișnuit în ultima vreme.
Nimeni nu poate să știe cât vor continua evoluțiile entuziasmante ale acestei echipe, dar este cert că iubitorii fotbalului își doresc să vadă fotbalul propus de Atalanta pentru o perioadă cât mai lungă.
De aici înainte, pentru micuța formație din Bergamo va fi din ce în ce mai greu să lupte cu granzii din Serie A, în special din cauza faptului că mulți jucători sunt curtați de alte echipe și e foarte probabil ca ei să nu mai poată fi ținuți pe Stadio Atleti Azzurri în sezoanele următoare. În plus, cu Juventus, Lazio și Inter deja foarte puternice, dar și cu Milan, Napoli sau Roma având foame de rezultate, Atalanta va avea pe viitor o misiune grea pentru a-și păstra locul câștigat în ultimii ani în fotbalul italian.
Până vom vedea ce ne rezervă viitorul, nu ne rămâne decât să ne bucurăm de prezentul pe care ni-l oferă această echipă, de meciurile spectaculoase cu răsturnări de situație și finaluri de infarct și să avem speranța că Atalanta va fi un exemplu pentru alții și vom putea vedea astfel de formații din ce în ce mai des, într-un fotbal care, din cauza presiunii permanente a rezultatelor, a devenit tot mai hâtru și mai tacticizat!
https://i.eurosport.com/2020/07/03/2843118.jpg
Serie A
Mihăilă, adio Atalanta! Anunțul făcut de italieni
20/04/2022 LA 07:25
Fotbal
Bicfalvi a înscris în campionatul Rusiei, în remiza cu TSKA Moscova! Mihăilă, doar rezervă în Italia
03/04/2022 LA 16:29