Jucătorul lui Brescia, Mario Balotelli, a trimis mingea în tribune și a vrut să iasă de pe teren în timpul meciului de la Verona după ce fanii gazdelor au făcut zgomote de maimuță la adresa sa. Antrenorul celor de la Verona Ivan Juric, președintele Maurizio Setti și chiar primarul din Verona le-au luat apărarea fanilor, susținând că nu a existat niciun atac rasist, deși există probe video în acest sens.
Scandalul continuă iar un grup de ultrași de la Brescia, chiar echipa lui Balotelli, i-au luat apărarea liderului de galerie neofascist de la Verona, Luca Castellini, cel care a fost interzis pe stadion până în 2030. Castellini a afirmat despre Balotelli că ”nu este cu adevărat italian”.
”Dacă Balotelli nu era pregătit din punct de vedere psihic să facă față fanilor din Verona și mai ales la un meci atât de delicat, atunci ar fi trebuit să spună și să lase locul altcuiva. Nimeni nu s-ar fi supărat, chiar din contră. Declarațiile personale ale unuia dintre liderii fanilor Verona nu pot justifica această vânătoare de vrăjitoare declanșată de presă și instituții pentru a criminaliza și distruge întreaga lume ultras”, se arată în comunicatul fanilor Brescia.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
https://i.eurosport.com/2019/11/03/2709549.jpg
”Acest lucru nu înseamnă că anumite scandări sunt legitime sau acceptabile, dar nici că toți fanii Verona sunt rasiști sau că peluza de acolo este un fel de KKK. Rasismul există și este folosit deseori pentru a crea panică în opinia publică. N-avem vreo îndoială că Balotelli este italian sau din Brescia, dar aroganța lui este nejustificată”, se continuă în comunicat.
”Condamnăm orice gest sau provocare care este ostilă sau discriminatorie, dar dorim să ne arătăm solidaritatea către cei care și-au văzut libertatea distrusă”, se arată în comunicat.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51