În timpul meciului jucat de Brescia la Hellas Verona, Balotelii a trimis mingea în tribune înspre fanii care făceau zgomotele rasiste de maimuță la adresa sa.
În ciuda dovezilor video în acest sens, Hellas Verona și primarul orașului nu recunosc că ar fi existat scandări rasiste.
Consiliul local din Verona a mers chiar mai departe iar cinci consilieri au depus o moțiune marți prin care cer ”măsuri legale împotriva jucătorului și a celor care atacă Verona prin afirmații defăimătoare”.
Serie A
"Bijuteria Mihăilă străluceşte și vede Champions League". Românul, aproape de lovitura carierei
ACUM 4 ORE
Această atitudine reflectă o problemă mai largă în societatea italiană și în discursul politic din țară. Totuși, ministrul Sportului, Vincenzo Spadafora, a trimis o scrisoare deschisă cluburilor și fanilor.
”Cer celor de la Hellas Verona să condamne ce s-a întâmplat și să ia măsurile necesare, mai ales având în vedere ce a spus liderul de galerie de acolo. De asemenea, cer primarului din Verona, care a negat că ar exista scandări rasiste și a dat vina pe Balotelli, să se uite la videoclipuri și să ia atitudine față de aceste scandări, pentru a proteja comunitatea pe care o reprezintă”, a afirmat el.
https://i.eurosport.com/2019/11/03/2709603.jpg
Liderul galeriei celor de la Hellas, Luca Castellini, a declarat pentru Radio Café: ”Avem o anumită identitate culturală. Suntem o galerie care ia peste picior jucătorii fără păr, cei cu păr lung, cei din sud și cei de culoare, dar nu avem instincte rasiste. Este ceva din folcor, nimic mai mult. Scandările au venit de la patru persoane, care au fost auzite doar de cei care au înregistrat imaginile. Balotelli le-a auzit doar la el în cap”.
Castellini a continuat, criticându-l pe Balotelli pentru că nu este ”cu adevărat italian”: ”Balotelli este italian pentru că are cetățenie italiană, dar nu poate fi niciodată complet italian. Avem pe cineva de culoare care a înscris ieri iar toți fanii din Verona l-au aplaudat”.
Balotelli i-a răspuns lui Castellini: ”Faci referire la situații istorice și sociale care sunt mai mari decât oameni cu o minte închisă ca voi. Sunteți nebuni, ignoranți… un dezastru”, a scris italianul pe Instagram.
Serie A
Allegri, criză de nervi după meciul cu Milan: "La dracu! Și ei vor să joace pentru Juventus..."
IERI LA 05:34
Serie A
Sampdoria - Inter 2-2. Radu Drăgușin "uitat" pe banca de rezerve
12/09/2021 LA 14:24