În toamna lui 2018, Silvio Berlusconi suprindea, cumpărând Monza, o formație care promovase de curând în liga a 3-a italiană. În primăvară, după suspendarea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus, Monza reușea promovarea în liga a doua italiană, iar fostul patron al lui Milan anunța mutări de marcă. Gazzetta dello Sport a vorbit chiar de un buget de transferuri de 30 de milioane de euro.
Ibrahimovic și Kaka au fost pe lista fostului premier al Italiei, însă în cele din urmă acesta s-a concentrat pe găsirea unor fotbaliști aflați în vârf de formă din punct de vedere fotbalistic, chiar dacă fără un pedigree important din punct de vedere al marketingului.
Lotul conținea deja jucători cu vastă experiență la nivel de Serie A - Eugenio Lamanna, Mario Sampirisi, Giuseppe Bellusci, Gabriel Paletta sau Nicola Rigoni - dar fostul număr unu de pe San Siro a reușit deja câteva mutări importante.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28

Berlusconi a făcut cel mai scump transfer din istoria lui Monza

Monza l-a transferat pe Mirko Maric golgheterul lui Osijek pentru 4,5 milioane de euro, record în istoria clubului italian. În vârstă de 25 de ani, acesta a marcat 45 de goluri în 97 de partide și a atras interesul mai multor cluburi din Vest. Totuși, Monza s-a mișcat cel mai repede și a oferit perspectivele unui proiect interesant, astfel că vârful care are două selecții la naționala Croației a acceptat oferta lui Berlusconi.
A doua lovitură a verii a fost aducerea danezului Christian Gytkjaer, vârful care a fost golgheterul primei ligi din Polonia. Acesta a avut evoluții fantastice pentru Lech Poznan (55 de goluri în 102 partide) și a refuzat oferta polonezilor de a-și prelungi contractul. Deși exista interes clar din Bundesliga pentru vârful de 30 de ani, acesta a ales Monza, unde va face o pereche greu de oprit cu Mirko Maric.
Berlusconi a mai reușit două mutări importante în perspectiva atacării promovării în Serie A: Giulio Donatti a sosit de la Lecce și Antonio Barilla de la Parma.
Evident, până în octombrie, când fereastra de transferuri se încheie, Monza va mai face câteva achiziții importante, dar deja echipa pare să devină una extrem de robustă, astfel încât să forțeze promovarea în Serie A.
Nu am venit la Monza să ne ascundem, vrem să ducem echipa în Serie A. Și cred că avem know-how-ul necesar să reușim acest lucru | Adriano Galliani, fost CEO la Milan, în prezent omul care ia toate deciziile importante la Monza
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58