Ajuns în urmă cu doi ani la Monza, Berlusconi a reușit să promoveze micuța echipă în Serie B, după ce Federația Italiană a decis să întrerupă ligile inferioare și să ofere dreptul de a promova formațiilor clasate pe locurile eligibile.
După aproape 20 de ani, Monza revine în Serie B, iar planurile miliardarului de la cârma ei nu pot fi altfel decât ambițioase. După 5 Cupe/Ligi ale Campionilor cu Milan, Berlusconi e obișnuit cu performanța. Pentru un club mic, precum Monza, asta se traduce într-un loc istoric în Serie A, iar promovarea va fi atacată încă din stagiunea 2020-2021.
Pentru aceasta, Berlusconi e dispus să pună la bătaie 30 de milioane de euro pentru transferuri, o sumă fără precedent la acest nivel în fotbalul italian.
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
Omul de afaceri a dezvăluit că i-a vrut pe Balotelli, Ibrahimovic și Kaka, ultimul fiind cel mai aproape să ajungă la Monza. Dar, în cele din urmă, fostul star de la Real și Milan a declinat oferta, ca urmare a unor probleme familiale.
Chiar dacă miliardarul visează încă la fostele staruri de la AC Milan, care, dincolo de valoarea incontestabilă, ar aduce un plus uriaș la nivelul vizibilității echipei, Berlusconi pare să se fi setat pe transferuri mai realiste.

Daniel Maldini și Suso, spre Monza lui Berlusconi

Astfel, footbal-italia.net susține că în acest moment cel mai aproape de Monza este băiatul lui Paolo Maldini, Daniel.
"El este obiectivul nostru real, da", a confirmat Berlusconi, care e convins că mijlocașul ofensiv de 18 ani poate ajuta enorm echipa.
Fiul legendei Milanului a debutat deja pentru "diavoli", dar nu este o soluție pentru primul "11" pe termen scurt, având în vedere lipsa lui de exepriență. Ca atare, fostul club al lui Berlusconi ar accepta fără rezerve un împrumut al mijlocașului, la Monza acesta având șansa să evolueze constant și să crească.
În egală măsură, Berlusconi vrea să îl aducă la Monza și pe un alt fotbalist de la Milan care nu are șanse pe San Siro. Este vorba de Suso, alt mijlocaș ofensiv, în prezent împrumutat la Sevilla. Nici în Andaluzia acesta nu a impresionat, prinzând doar 7 meciuri în acest sezon pentru formația de pe Ramon Sanchez Pizjuan, astfel că împrumutul lui la Monza se poate face fără mari probleme.
În prezent Monza are în lot doar italieni, cu două excepții (doi fotbaliști împrumutați de la Juve, respectiv Parma). Berlusconi voia să formeze o echipă doar din jucători autohtoni, dar a renunțat pentru moment la idee.
"Am vrut să fac la Monza o echipă doar din italieni, dar Galliani mi-a amintit de cei trei olandezi de la Milan și m-a convins să gândesc altfel. Dar pe viitor vreau o echipă fără străini", a spus Berlusconi, citat de spmpremilan.com, pentru ca apoi să explice cât de atașat e deja de Monza: "Inima îmi este divizată, încă iubesc bătrânul Milan, dar am sentimente puternice și pentru tânăra Monza. Dacă ar fi să joace una contra alteia, inima ar bate totuși pentru Monza. Dar până atunci, forza Milan, forza Monza și, bineînțeles, forza Italia".
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42