Obiectivul final este sintetizat în propunerea făcută de Liga Italiană de Fotbal. Președinții echipelor din Serie A se angajează să ia cele mai bune decizii, în concordanță cu realitatea economică a Italiei în momentul în care se va termina această criză medicală. Cluburile vor să înfrunte împreună această scădere economică preconizată de specialiști, astfel încât și echipele mai mici să poată supraviețui.

Salariile jucătorilor

Pentru a putea supraviețui acestei lovituri economice și sociale, toți trebuie să-ți asume responsabilitatea. Propunerea Ligii este ca jucătorii să rămână fără o parte din salariu. Nu s-a discutat încă procentul, dar o scădere este inevitabilă. O variantă care are din ce în ce mai mulți adepți în Italia este ca jucătorii să nu fie plătiți în perioada în care cluburile nu încasează bani din bilete, dar nu mai mult de 30% din salariul anual. Fondul de salarii în Serie A este de 1,3 miliarde de euro în acest sezon.
Serie A
Juventus, în atenția UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar! Anunț de ultimă oră
01/12/2022 LA 18:18
Un alt punct important este o scădere a taxelor pe care cluburile le vor plăti în perioada postcoronavirus, dar aici e nevoie de hotărâre de Guvern, care se află în lucru pe masa Ministrului Sportului de la Roma.
https://i.eurosport.com/2020/03/08/2791476.jpg

Revenirea

Dacă răspândirea virusului va fi oprită până de Paște, atunci jucătorii își pot relua antrenamentele, iar în două săptămîni se va putea juca. Pentru a termina sezonul la finalul lui iunie, Serie A s-ar putea relua pe 9 mai. Este scenariul cel mai fericit.
Dacă nu se va putea relua campionatul, italienii iau în calcul înghețarea clasamentului, fără a fi desemnată o campioană și fără retrogradări. Echipele își păstrează locul din clasament și vor merge de pe acest loc în cupele europene, în toamnă. Ca și în Premier League, Serie A ar primi primele două clasate din liga a doua și în sezonul 2021-2022 s-ar juca un campionat cu 22 de echipe. Acesta este scenariul care încă se speră că va fi evitat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Sky Italia: Juventus riscă retrogradarea! Ce urmează pentru "Bătrâna Doamnă" + cine o va conduce
29/11/2022 LA 08:02