Fotbal
Serie A

BREAKING NEWS! Italienii au găsit soluțiile în privința actualului sezon de Serie A

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Immobile - Lazio-Bologna - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

DeIon Alexandru
25/03/2020 la 10:33 | Actualizat 25/03/2020 la 10:40

Italienii au decis. Dacă nu se joacă în mai, acest sezon va fi anulat. Cotidianul Gazzetta dello Sport a lansat această ipoteză. Italienii vor să țină cont de mai mulți factori, unul dintre ei fiind revenirea sistemului sanitar.

Obiectivul final este sintetizat în propunerea făcută de Liga Italiană de Fotbal. Președinții echipelor din Serie A se angajează să ia cele mai bune decizii, în concordanță cu realitatea economică a Italiei în momentul în care se va termina această criză medicală. Cluburile vor să înfrunte împreună această scădere economică preconizată de specialiști, astfel încât și echipele mai mici să poată supraviețui.

Salariile jucătorilor

Serie A

Chiellini, fără replică atunci când a aflat de "trădarea" lui Bonucci: "Cum să te duci acolo?"

IERI LA 09:28

Pentru a putea supraviețui acestei lovituri economice și sociale, toți trebuie să-ți asume responsabilitatea. Propunerea Ligii este ca jucătorii să rămână fără o parte din salariu. Nu s-a discutat încă procentul, dar o scădere este inevitabilă. O variantă care are din ce în ce mai mulți adepți în Italia este ca jucătorii să nu fie plătiți în perioada în care cluburile nu încasează bani din bilete, dar nu mai mult de 30% din salariul anual. Fondul de salarii în Serie A este de 1,3 miliarde de euro în acest sezon.

Un alt punct important este o scădere a taxelor pe care cluburile le vor plăti în perioada postcoronavirus, dar aici e nevoie de hotărâre de Guvern, care se află în lucru pe masa Ministrului Sportului de la Roma.

Revenirea

Dacă răspândirea virusului va fi oprită până de Paște, atunci jucătorii își pot relua antrenamentele, iar în două săptămîni se va putea juca. Pentru a termina sezonul la finalul lui iunie, Serie A s-ar putea relua pe 9 mai. Este scenariul cel mai fericit.

Dacă nu se va putea relua campionatul, italienii iau în calcul înghețarea clasamentului, fără a fi desemnată o campioană și fără retrogradări. Echipele își păstrează locul din clasament și vor merge de pe acest loc în cupele europene, în toamnă. Ca și în Premier League, Serie A ar primi primele două clasate din liga a doua și în sezonul 2021-2022 s-ar juca un campionat cu 22 de echipe. Acesta este scenariul care încă se speră că va fi evitat.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Bundesliga

Lewandowski nu pierde timpul! Polonezul marchează și e acum cel mai tare golgheter din Europa

24/05/2020 LA 07:09
Fotbal

Szczesny, portarul care a preferat să fumeze decât să apere în Premier League

22/05/2020 LA 13:39
Subiecte asemănătoare
FotbalSerie ALazioJuventus
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Ultimele știri

Premier League

"Am fost amenințat cu moartea! Veneau mesaje din întreaga lume" Dezvăluirea făcută de Caballero

ACUM 9 MINUTE

Ultimele videoclipuri

Fotbal

#DORdeSPORT Interviu cu Mihai Rotariu

00:23:21

Cele mai populare

Tenis

#YouSayWePlay Interviu cu Alexandra Tănăsescu

22/05/2020 LA 12:45
Vezi mai multe