Getty Images

BREAKING NEWS! Italienii au găsit soluțiile în privința actualului sezon de Serie A

BREAKING NEWS! Italienii au găsit soluțiile în privința actualului sezon de Serie A

25/03/2020 la 11:33Actualizare 25/03/2020 la 12:40

Italienii au decis. Dacă nu se joacă în mai, acest sezon va fi anulat. Cotidianul Gazzetta dello Sport a lansat această ipoteză. Italienii vor să țină cont de mai mulți factori, unul dintre ei fiind revenirea sistemului sanitar.

Obiectivul final este sintetizat în propunerea făcută de Liga Italiană de Fotbal. Președinții echipelor din Serie A se angajează să ia cele mai bune decizii, în concordanță cu realitatea economică a Italiei în momentul în care se va termina această criză medicală. Cluburile vor să înfrunte împreună această scădere economică preconizată de specialiști, astfel încât și echipele mai mici să poată supraviețui.

Salariile jucătorilor

Pentru a putea supraviețui acestei lovituri economice și sociale, toți trebuie să-ți asume responsabilitatea. Propunerea Ligii este ca jucătorii să rămână fără o parte din salariu. Nu s-a discutat încă procentul, dar o scădere este inevitabilă. O variantă care are din ce în ce mai mulți adepți în Italia este ca jucătorii să nu fie plătiți în perioada în care cluburile nu încasează bani din bilete, dar nu mai mult de 30% din salariul anual. Fondul de salarii în Serie A este de 1,3 miliarde de euro în acest sezon.

Un alt punct important este o scădere a taxelor pe care cluburile le vor plăti în perioada postcoronavirus, dar aici e nevoie de hotărâre de Guvern, care se află în lucru pe masa Ministrului Sportului de la Roma.

Barella - Juventus-Inter - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Revenirea

Dacă răspândirea virusului va fi oprită până de Paște, atunci jucătorii își pot relua antrenamentele, iar în două săptămîni se va putea juca. Pentru a termina sezonul la finalul lui iunie, Serie A s-ar putea relua pe 9 mai. Este scenariul cel mai fericit.

Dacă nu se va putea relua campionatul, italienii iau în calcul înghețarea clasamentului, fără a fi desemnată o campioană și fără retrogradări. Echipele își păstrează locul din clasament și vor merge de pe acest loc în cupele europene, în toamnă. Ca și în Premier League, Serie A ar primi primele două clasate din liga a doua și în sezonul 2021-2022 s-ar juca un campionat cu 22 de echipe. Acesta este scenariul care încă se speră că va fi evitat.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.