Dennis Man a fost transferat la Parma săptămâna trecută, după ce italienii le-au plătit 13 milioane de euro celor de la FCSB. Atacantul român și-a făcut debutul duminică, în confruntarea cu Napoli, de pe sadionul "Diego Armando Maradona".
Noua echipă a lui Man a fost învinsă cu 2-0, fără ca atacantul de 22 de ani să aibă vreo ocazie de poartă în cele 14 minute în care s-a aflat pe teren.
La finalul meciului, antrenorul Parmei, Roberto D'Aversa, s-a arătat dezamăgit de campania de transferuri a clubului, în ciuda faptului că italienii tocmai achitaseră 13 milioane de euro pentru Man - a 10-a cea mai mare sumă plătită în fereastra de mercato recent încheiată.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Bruno Alves, căpitanul celor de la Parma, s-a interesat de Man înaintea transferului de la FCSB

Există însă și oameni din fotbal care au încredere că Man se va impune în Italia. Geraldo Alves, fostul fundaș de la FCSB și Petrolul, consideră că tânărul atacant are nevoie de mai mult timp pentru a se acomoda la Parma.
De asemenea, Geraldo a dezvăluit că fratele său, Bruno Alves, actualul căpitan al Parmei, s-a interesat de Man înainte să se realizeze transferul de la FCSB:
"Da, Bruno m-a întrebat de el. I-am zis că e golgheterul din România. Că e un jucător foarte tânăr şi că are potenţial. M-a întrebat dacă e pregătit de Serie A, i-am spus că nu. Poate în timp o să devină. E greu să joace mult în acest moment, pentru că Parma e într-un moment dificil", a declarat Geraldo Alves, pentru looksport.ro.

Bruno Alves, impresionat de Valentin Mihăilă: "Mi-a spus că are sclipiri și că e foarte bun"

Bruno Alves, campion european în 2016 cu Portugalia, a avut numai cuvinte de laudă pentru Valentin Mihăilă, celălalt român din lotul Parmei. Geraldo n-a ezitat să povestească discuția pe care a avut-o cu fratele său:
"Mihăilă a venit în alt context, când echipa avea ceva victorii, avea un start bun. A fost şi accidentat, a revenit, a debutat şi a şi marcat.
Bruno mi-a zis că Mihăilă e un băiat care vrea să înveţe şi că e foarte bun. Că are sclipiri la antrenamente. Bruno l-a avut şi pe Ionuţ Radu anul trecut. A fost decisiv pentru Radu la Parma, ca starea lui să fie mai bună. O să pun o vorbă bună pentru Man la Bruno", a mai spus Geraldo.

Dennis Man a primit nota 5,6, după meciul său de debut la Parma

Dennis Man n-a avut prea mult timp la dispoziție pentru a demontra de ce au plătit cei de la Parma 13 milioane de euro pentru transferul său de la FCSB. Atacantul român a primit nota 5,8 din partea fotmob.com - a 3-a cea mai mică de pe teren, după Luigi Sepe (5,5) și Alberto Grassi (5,6).
Man a fost introdus pe teren în minutul 80, într-o perioadă a jocului în care Parma nu mai reușea să ajungă în careul advers. Mai mult, formația lui Gennaro Gattuso a și marcat golul secund la scurt timp după ce românul a fost aruncat în luptă de Roberto D'Aversa.
Per total, Man a atins mingea de 4 ori și a reușit să dea două pase precise în meciul cu Napoli. Singurul moment în care fostul atacant de la FCSB s-a remarcat cu adevărat a avut loc în prelungiri, când a trimis o pasă elegantă, cu călcâiul.

Roberto D'Aversa, supărat după meciul de debut al lui Man la Parma: "Am cerut jucători pregătiți!"

La finalul meciului, Roberto D'Aversa s-a plâns că oficialii Parmei "nu i-au ascultat cerințele" legate de transferuri, în ciuda faptului că italienii tocmai au plătit 13 milioane de euro pe Dennis Man.
De notat că Valentin Mihăilă, celălalt român din lotul Parmei, a rămas pe banca de rezerve în partida cu Napoli. D'Aversa consideră că nu a primit "jucători pregătiți pentru Serie A":
"Cred că am ținut pasul cu Napoli. Am jucat mai bine în partea a doua, dar n-am marcat. A fi mulțumit atunci când pierzi nu face parte din sportul ăsta.
Nu am încă știri oficiale despre transferuri, dar este nevoie de mutări noi pentru a ne atinge obiectivul. Există două motive pentru care m-am întors aici. Unul este legat de partea emoțională, mă simt ca acasă aici la Parma, celălalt este legat de partea tehnică.
Înainte de a accepta oferta Parmei, am cerut garanții și aici vorbesc despre jucătorii pe care-i vreau. Nu suntem penultimii în Serie A din întâmplare și nu avem un bilanț slab în ofensivă din întâmplare. Campionatul este dificil, clubul știe asta. Dar cerințele antrenorului nu sunt mereu ascultate. Avem nevoie de fotbaliști deja pregătiți pentru acest campionat, asta am vorbit și cu clubul", a spus Roberto D'Aversa, citat de Sky Sport Italia.
În afară de Dennis Man, Parma i-a mai adus, după instalarea lui D'Aversa pe banca tehnică, pe Vasilios Zagaritis (380.000 de euro) și Andrea Conti (împrumut). De notat că nici Zagaritis nu și-a făcut apariția pe teren în duelul cu Napoli.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51