După o carieră fabuloasă, legenda "Bătrânei Doamne", văzut de mulți cel mai mare portar din istorie se apropie cu pași repezi de retragere. În ultimul interviu acordat a dat de înțeles că ar mai putea juca doi ani, dar Gazzetta dello Sport susține că în vară "Gigi" ar putea să renunțe la fotbal. El mai are contract până în iunie anul acesta cu torinezii, dar nu vrea să mai rămână la club, chiar dacă i se va face o ofertă de prelungire. Buffon știe că ar prinde prea puține meciuri și vrea, măcar un an, să apere constant, la o formație cu pretenții. În caz contrar, se gândește serios la retragere.

Buffon părea decis să apere până în 2023

Cupa Mondială FIFA
Buffon are o favorită surpriză la Mondial, în contextul în care Italia nu este printre participante
15/11/2022 LA 10:25
Buffon, care, după transferul de la Parma a deținut mult timp recordul de bani cheltuiți pentru un portar, s-a întors la Juventus în 2019, după un an petrecut la Paris Saint-Germain și a acceptat rolul de rezervă pentru Wojciech Szczesny.
"Eu am în cap o dată limită, maximul va fi iunie 2023. Asta este cu adevărat maximul. Dar e posibil să mă opresc și peste patru luni", a declarat Buffon pentru The Guardian, acum câteva luni.
Buffon a jucat în doar 10 meciuri în toate competițiile în acest sezon pentru Juventus, de când a fost numit Andrea Pirlo antrenor, în august.
Ultima oară "Gigi" a fost titular în meciul jucat de Juventus cu Crotone pe 22 februarie, înregistrând astfel al cincilea meci fără gol primit din cele 10 jucate.
Buffon a declarat că a început să țină cu Juventus de mic, când era Givanni Trapattoni antrenor, fiind îndrăgostit de caracterul electrizant al italianului. "Nu am spus asta niciodată pentru că nu voiam să par nesincer, dar de la vârsta de 7 ani sunt fan Juventus. M-am îndrăgostit de Giovanni Trapattoni, el mă electriza, dar când a mers la Inter în 1986, am ezitat pentru că dragostea mea pentru el era atât de mare încât apoi am ținut cu Inter. Apoi cu Pescara, Como, Avellino, Campobasso și apoi de la 12 ani, am ținut cu Genoa", a afirmat Buffon.
Liga Campionilor UEFA
Champions League | Chelsea se impune pe San Siro, iar Real Madrid câștigă un punct la ultima fază
11/10/2022 LA 06:58
Liga Campionilor UEFA
Juventus, criticată dur după înfrângerea cu Villarreal. "Ce rușine!" Ce au scris italienii
17/03/2022 LA 07:59