Dennis Man a avut prestații excelente în ultimele două meciuri disputate de Parma în Serie A, chiar dacă formația lui Roberto D'Aversa a reușit să obțină un singur punct: 2-2 cu Benevento și 1-3 cu AC Milan.
Acum, Parma se pregătește pentru un duel esențial în contextul luptei pentru evitarea retrogradării. Man&Co se vor deplasa mâine pe terenul lui Cagliari, formația pentru care evoluează internaționalul român Răzvan Marin.
Per total, la confruntarea de sâmbătă seară vor fi prezenți 3 români. Valentin Mihăilă a revenit în lotul Parmei și, cel mai probabil, va începe partida pe banca de rezerve.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Cagliari - Parma | Dennis Man, lăudat de Roberto D'Aversa: "A crescut fantastic!"

Roberto D'Aversa, antrenorul Parmei, a prefațat duelul cu Cagliari și l-a lăudat pe Dennis Man. Tehnicianul spune că românul "a crescut fantastic, de la meci la meci":
"Aș putea juca cu două vârfuri, dar depinde de ce am la dispoziție. Am mulți jucători tineri și talentați, nu vreau să-i forțez prea mult. Sunt bucuros că există concurență, mulți pot juca din primul minut. Dennis Man, de exemplu, a crescut fantastic, de la meci la meci.
Sunt aspecte pozitive... cel mai important este să mergem la Cagliari și să aducem 3 puncte pentru noi, pentru fani și pentru președinte.", a spus Roberto D'Aversa, înaintea meciului cu Cagliari.

Cagliari - Parma | Roberto D'Aversa: "Va fi ca o finală! Nu ne permitem să pierdem puncte"

Antrenorul Parmei este conștient de miza uriașă a partidei cu Cagliari:
"Pe hârtie, Cagliari are o echipă foarte bună. Acest lucru demonstrează cât de greu este să joci în Serie A. Nu vom juca doar împotriva unei echipe, ci a unei întregi populații, a unei regiuni.
Am dat cu piciorul în șansele de a avea mai multe puncte și nu ne mai permitem să ratăm. Meciul cu Cagliari este ca o finală. Cine învinge ar putea să aibă un destin diferit. Eu sunt mereu critic cu mine, îmi asum greșelile care ne-au adus în această poziție și regret că nu am luat unele decizii mai bune.", a mai spus antrenorul Parmei.
Gazzetta dello Sport a publicat echipele probabile pentru confruntarea Cagliari - Parma, iar Răzvan Marin și Dennis Man sunt anunțați titulari. În schimb, Mihăilă apare doar pe banca de rezerve.

Cagliari - Parma | Echipele probabile:

  • Cagliari: Vicario - Rugani, Godin, Carboni - Nandez, Marin, Nainggolan, Duncan, Lykogiannis - Pavoletti, J. Pedro
  • Rezerve: Aresti, Ciocci, Zappa, Asamoah, Cerri, Tripaldelli, Pereiro, Calabresi, Klavan, Simeone, Walukiewicz
  • Parma: Sepe - Busi, Bani, Osorio, Pezzella - Kucka, Brugman, Kurtic - Man, Pelle, Gervinho
  • Rezerve: Colombi, Rinaldi, Laurini, Valenti, Camara, Sohm, Traore, Dierckx, Grassi, Alves, Cornelius, Brunetta, Mihăilă
Meciul dintre Cagliari și Parma se anunță decisiv în contextul evitării retrogradării, ținând cont că ambele formații au nevoie de puncte pentru a se apropia de Torino, prima echipă aflată deasupra "liniei roșii". De notat că Torino are și un meci mai puțin disputat.
Serie A | Clasamentul din zona retrogradării, cu 8 etape rămase până la final:
  • 16. Benevento 30p (30 meciuri)
  • 17. Torino 27p (29 meciuri)
  • 18. Cagliari 22p (30 meciuri)
  • 19. Parma 20p (30 meciuri)
  • 20. Crotone 15p (30 meciuri)
*Locurile 18, 19 și 20 duc în Serie B
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51