Sosit la Inter în 2006, vârful nordic a avut o rată fantastică de goluri (57 de reușite în 88 de partide), contribuind decisiv la trei dintre titlurile cucerite de formația de pe Meazza.
Cu toate că pe banca Interului sosise Mourinho, un garant al performanțelor la acel moment, Ibra nu a avut încredere că italienii pot câștiga Champions League. Ca atare, când Barcelona s-a interesat de semnătura sa, suedezul nu s-a gândit de două ori. La 10 ani distanță de la cucerirea Champions League, Mourinho a povestit ce s-a întâmplat în vara lui 2009 în vestiarul Interului, când Ibra a anunțat că vrea să plece în Catalunya.
"El a intrat în vestiar și a spus: "Plec, trebuie să câștig Liga Campionilor". Asistenții mei italieni erau albi la față, parcă erau morți: "Fără el, va fi imposibil să câștigăm Liga". Și coechipierii au fost afectați, nu au vrut să-l piardă. Am fost și eu îngrijorat, dar am ieșit din vestiar spunând: "Poate că vei pleca și vom câștiga noi Liga Campionilor". Apoi i-am spus lui Branca (n.r. Marco Branca, fost atacant, ulterior director sportiv al lui Inter): "Dacă vrea să meargă la Barcelona, lasă-l, dar ​​hai să încercăm să îl aducem pe Eto'o ”. El și Milito ar putea aduce ceva diferit echipei din punct de vedere tactic". Ne-a ieșit", a spus Mourinho, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.
Serie A
Guvernul chinez interzice proprietățile din străinătate. Zhang, forțat să vândă Interul!
21/05/2022 LA 06:34
Inter nu doar că a eliminat-o pe Barcelona lui Ibrahimovic în semifinalele Champions League în acel sezon, cucerind apoi trofeul, dar suedezul a avut parte de o perioadă de coșmar pe Camp Nou. A marcat doar 16 goluri, Guardiola fiind extrem de nemulțumit de randamentul său și ținându-l în multe momente chiar rezervă. După un singur an la Barca, Zlatan a fost împrumutat la Milan, care apoi l-a cumpărat definitiv.
În contra-partidă, Inter a dat lovitura cu aducerea lui Eto'o (italienii au primit și o sumă considerabilă de bani la acest schimb cu Ibra). Camerunezul s-a integrat perfect în planul tactic al lui Mourinho, fiind foarte important și dincolo de golurile înscrise. "Specialul" l-a apreciat atât de mult pe vârful de culoare încât, când a revenit ulterior la Chelsea, a făcut tot posibilul să îl ia și pe Eto'o.

Momentul în care Mourinho și-a cerut scuze în vestiarul lui Inter

Inter a dominat a doua parte a deceniului trecut în fotbalul italian, cucerind titlurile în cinci sezoane la rând (2005–06, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2009–10). Situația a fost însă una de conjunctură, în condițiile în care Juventus fusese retrogradată din cauza scandalului Calciopoli.
Stagiunea 2009-2010, în care nerazzrurrii au reușit tripla istorică nu a fost una perfectă. La începutul anului calendaristic, formația evolua mult sub așteptările lui Mourinho, astfel că după o înfrângere cu 3-1 în fața Atalantei, "Specialul" s-a enervat teribil.
"După înfrângerea de la Bergamo, am fost foarte violent cu jucătorii. Eram atât de nervos încât le-am spus că au câștigat titluri doar pentru că Juve e în situația care e. Am înțeles că le-am rănit sentimentele și mi-am cerut scuze", a mai spus Mourinho.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Tătărușanu vs Radu | Cum au influențat cei doi români lupta pentru titlu dintre Milan și Inter
19/05/2022 LA 13:19
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42