”Eu sunt în favoarea reluării antrenamentele, dar doar dacă acest lucru va face parte dintr-o relaxare generală a măsurilor de carantină în întreaga țară. Italia trebuie să revină la normal dar să se respecte parametrii bunului simț și al științei. Acest lucru înseamnă reguli stricte și o monitorizare constantă. Pot să spun că vom începe să experimentăm cu un vaccin la sfârșitul lui mai. Grăbim procesul”, a declarat epidemologul Francesco Vaia pentru Corriere dello Sport.
Ce se va întâmpla însă dacă un jucător va fi depistat pozitiv?
”Răspunsul este să tratăm fotbalul la fel ca pe cei din sistemul de sănătate. În acest caz, dacă găsim pe cineva din sistemul de sănătate pozitiv, nu izolăm pe toată lumea. Îi ținem sub observație pe cei care au intract în contact cu ei, facem teste. Aceste reguli ne-au permis să nu avem niciun caz pozitiv printre cei o mie de angajați la spitalul Spallanzani”, a declarat el.
Serie A
Sampdoria - Inter 2-2. Radu Drăgușin "uitat" pe banca de rezerve
12/09/2021 LA 14:24
Urmărirea contactelor ar trebui să fie ușoară în această perioadă pentru că echipele vor avea cantonamente cu un personal limitat iar jucătorii nu vor merge acasă.
”Când vine vorba de fotbal, cel mai important este testul de sânge, dacă vedem alterații la imunoglobulină, atunci vom face teste cu mostre. Acestea au adus rezultate excelente, pentru că i-am depistat pe cei pozitivi și pe cei care au dezvoltat anticorpi”, a afirmat el.
Protocolul creat de federația italiană include separarea jucătorilor în etapele de început la antrenamente între cei care sunt pozitivi, cei negativi și cei care au dezvoltat deja anticorpi.
Totuși, Organizația Mondială a Sănătății a publicat un comunicat în acer subliniază că ”nu există nicio dovadă că cei care s-au recuperat de la COVID-19 și anticorpi ar fi protejați de o nouă infecție”.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Juve a recunoscut că l-a ratat pe Haaland "la milimetru". Cum a căzut afacerea
10/09/2021 LA 10:03
Serie A
Era post-Ronaldo a început dezastruos. Juventus, înfrângere istorică, pe teren propriu, în Serie A
28/08/2021 LA 21:02