Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cel mai eficient cuplu de fundași centrali din istorie, Maldini - Baresi. La Milan au un record!

Ion Alexandru

Actualizat 01/04/2020 la 14:44 GMT+3

Legedarii fotbaliști italieni sunt considerați de românii care au votat în sondajul Eurosport cei mai buni fundași centrali din istorie. Numerele dau dreptate fanilor! Milan a primit doar 23 de goluri în 196 de meciuri în care Maldini și Baresi au jucat împreună în centrul defensivei.

maldini-baresi

Credit imagine: Eurosport

Franco Baresi și Paolo Maldini au jucat toată viața doar la Milan și au reușit să dovedească eficiența lor în meciurile în care au făcut un parteneriat de succes în centrul defensivei. O statistică incredibilă spune că Milan a primit doar 23 de goluri în cele 196 de meciuri!
Maldini a jucat mai multe meciuri ca fundaș stânga și de aici vine cifra destul de mică de partide în care au fost parteneri în centrul defensivei. În total cei doi jucători au împreună 1621 de meciuri în tricoul legendar al Milanului.
Cei doi fundași italieni au fost cheia seriei invincibile a Milanului dintre 1991 și 1993. Au fost 58 de meciuri la rând fără înfrângere! De asemenea, ăn sezonul 1987-1988, Milan a primit doar 14 goluri, iar în sezonul 1993-1994 doar 15.
Franco Baresi, Milan - OM

Franco Baresi, seriozitate italiană

Baresi a debutat la Milan în 1977 și a jucat pentru 20 de ani în tricoul echipei de pe San Siro. Italienii își aduc aminte meciurile perfecte făcute de Baresi la Milan, dar și în naționala Italiei. Ei însă nu vor uita penaltyul ratat de Baresi în finala Cupei Mondiale din 1994.
Fundaș elegant, cu un control perfect al balonului și cu pase lungi impecabile, Baresi a fost pus căpitan al echipei la numai 22 de ani. Calmul său deosebit l-a făcut special încă de la primele meciuri cu banderola pe mână.
Baresi a cucerit de trei ori Cupa Campionilor și are 4 titluri în Serie A. Fundașul legedar al Milanului a fost în lotul Italiei, campioană mondială în 1982 și a fost numit cel mai bun jucător din Serie A în secolul trecut.
Paolo Maldini, Milan

Paolo Maldini, elegantă și eficiență

Franco Baresi s-a retras în 1997 și i-a dat banderola Milanului lui Paolo Maldini, coechipierul său încă din 1984. Cei doi au coordonat una dintre cele mai sigure defensive din lume și au integrat în acest sistem greu de penetrat rând pe rând fundași ca Tassotti, Costacursta sau Panucci.
Maldini a fost încă de copil fundaș stânga, dar abilitățile sale tehnice l-au făcut un jucător capabil să joace la fel de eficient și în centrul defensivei.
Pe lângă cele trei Cupe ale Campionilor cucerite alături de Baresi, Maldini a mai adăugat încă două trofee supreme ale fotbalului european, în 2003 și 2007. Paolo a câștigat de 7 ori titlul în Italia între 1988 în 2004.
Paolo este fiul unui alt jucător legendar din istoria Milanului. Cesare Maldini a fost căpitanul echipei milaneze în 1963 când a ridicat Cupa Campionilor după o finală câștigată cu 2-1 în fața Benficăi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo