La "Bătrâna Doamnă" din 2005, Chiellini se confundă cu istoria recentă a clubului torinez. A cucerit 8 titluri în tricoul lui Juve, fiind de două ori prezent în echipa sezonului în Champions League.
Extrem de exact în intervenții, el l-a "crescut" pe Bonucci, ale cărui evoluții nu au mai fost la fel de solide în perioada Milan sau acum, când, din cauza accidentării lui Chiellini, face cuplu pe linia de fund cu De Ligt.
Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, apărătorul născut la Pisa a explicat că e conștient că momentul retragerii se apropie și a dezvăluit că vrea să rămână aproape de fenomen. Totuși, Chiellini vrea să plece de jos, pentru a nu face o greșeală clasică: să își asume un rol prea mare pentru potențialul său actual.
Serie A
Lovitură de teatru: Dybala îi întoarce spatele lui Inter. Un antrenor de legendă l-a convins
18/05/2022 LA 06:42
"Voi mai evolua câțiva ani, dar sunt conștient că va veni momentul să mă retrag. Cred că un loc de muncă în fotbal, în poziția de director tehnic, director sportiv. Cred că mi se va potrivi. Dar nu vreau să iau o decizie prea repede în direcția asta. Noi, fotbaliștii, considerăm în general că suntem gata de o asemenea funcție imediat ce renunțăm la fotbal. Nu vreau să fac greșeala asta, e nevoie să acumulezi ceva experiență", a spus Chiellini.

Chiellini nu va fi antrenor

Un adevărat lider, Chiellini ar putea deveni un antrenor important, mai ales că a avut ocazia să "fure" meserie de la nume mari ale fotbalului italian: Capello, Ranieri, Conte, Allegri sau Sarri.
Totuși, fundașul a explicat că nu e atras de o carieră în această direcție, sacrificiile făcute până acum, în meseria de fotbalist, fiind suficiente.
"Să nu mai joci fotbal după atât de mult timp nu va fi ușor. Dar nu vreau să devin antrenor, nu mi se pare nimic atractiv în acest rol. Un sistem tactic nu mai este suficient în zilele noastre. Antrenorii trebuie să fie și foarte buni psihologi, trebuie să știe și cum să îi motiveze pe jucători. Sunt lucruri la care eu nu mă pricep. În plus, ca tehnician trebuie să sacrifici aproape tot în viața personală și nu cred că pot să îmi asum o astfel de responsabilitate", a mai spus fundașul "Bătrânei Doamne".
Serie A
Radu Drăgușin, dorit de o echipă de top! Cât ar putea încasa Juventus în schimbul lui
17/05/2022 LA 15:28
Serie A
Inter le-a luat Cupa, Juventus vrea să-l ia pe Perisic! Ce club de top mai e interesat de croat
17/05/2022 LA 14:16