Vlad Chiricheș este om de bază la Sassuolo, revelația noului sezon din Italia. Românul l-a impresionat prin evoluțiile sale consistente pe antrenorul său, Roberto de Zerbi. Italianul, fost jucător la CFR Cluj, este de părere că accidentările suferite de-a lungul carierei l-au oprit pe Chiricheș din drumul către o carieră la nivel de top.
Chiricheș a bifat transferul carierei în 2013, după ce Tottenham l-a cumpărat de la FCSB în schimbul sumei de 9,5 milioane de euro. Din păcate pentru el, căpitanul naționalei României a fost chinuit de probleme medicale și a plecat de la Spurs după numai 2 sezoane.
Per total, fundașul de 31 de ani a adunat 43 de apariții în tricoul formației londoneze, reușind să înscrie și 2 goluri.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Roberto de Zerbi: "Tottenham e nivelul lui Chiricheș!"

Într-un interviu oferit pe canalul de Youtube al lui Ionuț Rada, fostul său coleg de la CFR, Roberto de Zerbi a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Chiricheș. Mai mult, tehnicianul italian consideră că nivelul real al internaționalului român este Tottenham, nu Sassuolo:
"Acum îl am sub comandă pe Vlad Chiricheș, el este un jucător de nivel superior din lotul meu actual de la Sassuolo. A plecat din România la Tottenham, acela e nivelul lui. Din păcate, a avut multe accidentări, multe ghinioane, dar pentru Sassuolo este un jucător extrem de valoros. Dacă nu ar fi avut probleme, nu ajungea la Sassuolo", a spus Roberto de Zerbi, în interviul găzduit de Ionuț Rada.
Chiricheș a fost cumpărat de Napoli în 2015, după 2 ani petrecuți la Tottenham. Italienii au plătit 7 milioane de euro pentru fundașul român, care n-a scăpat nici la noua echipă de accidentări. În 2019, căpitanul naționalei a fost împrumutat la Sassuolo, tot în Serie A, pentru ca în toamna acestui an să fie cumpărat definitiv de trupa lui De Zerbi, în schimbul a 9 milioane de euro.
Chiricheș a bifat 10 apariții în sezonul curent din Italia, reușind să înscrie un gol și să ofere o pasă decisivă.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51