Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chivu şi Mourinho, faţă în faţă într-un mod inedit, la 10 ani de la cucerirea Ligii Campionilor

Cristian Mihală

Publicat 23/05/2020 la 18:13 GMT+3

La 10 ani de la câştigarea Champions League, după o finală cu Bayern, Cristi Chivu s-a refăzut cu Mourinho şi foştii colegi de la Inter. Criza generată de coronavirus i-a împiedicat să sărbătorească faţă în faţă, dar "familia Inter" s-a întâlnit prin intermediul Zoom.

Chivu se bucură alături de Mourinho şi Figo

Credit imagine: Eurosport

A trecut un deceniu de când ultimul român ridica trofeul Champions League deasupra capului. "Nu am uitat nimic, a fost mai mult decât fotbal", şi-a adus aminte Mourinho, care la acea vreme era cel mai bine cotat antrenor al lumii.
Chivu a fost un om important din echipa alături de care Mourinho cucerea tripla istorică pentru formaţia de pe Giuseppe Meazza. Astfel, la 10 ani distanţă, Massimo Moratti și "The Special One" le-au dat întâlnire jucătorilor care au făcut posibilă acea performanţă fantastică.
Cristi Chivu a răspuns prezent şi a depănat amintiri cu Julio Cesar, Milito, Sneijder, Maicon, Zanetti, Samuel, Cordoba și Materazzi. Acesta din urmă a imortalizat întâlnirea de pe Zoom - singura variantă posibilă în condiţiile restricţiilor de trafic aerian ca urmare a COVID-19 - şi a împărtăşit imaginea cu prietenii de pe Instagram.

Inter

Cum a cucerit Inter Champions League în sezonul 2009-2010

Puţini vor uita dubla fantastică din semifinalele Champions League, ediţia 2009-2010. Barcelona era considerată de mulți specialiști la momentul respectiv cea mai bună formație din istoria fotbalului, astfel că misiunea nerazzurrilor, de a o elimina în semifinalele competiţiei, părea una imposibilă.
Și, totuși, pe Giuseppe Meazza, italienii au reușit un 3-1 neașteptat, devenind favoriți la calificarea în ultimul act. Doar că returul de pe Camp Nou se anunța unul teribil, judecând după forța ofensivă a catalanilor. Totul părea să se năruie pentru Inter, în condițiile în care Motta a fost eliminat încă din minutul 28, pentru cumul de galbene.
În cele din urmă, deși Barcelona a avut o posesie zdrobitoare, cea mai mare din istoria unei semifinale de Champions League, Messi&Co nu au reușit să îl învingă pe bravul Julio Cesar decât pe final, prin Pique. S-a terminat 1-0 pentru catalani, insuficient pentru calificare.
Inter a mers în finală, pe care a și câștigat-o, pe Bernabeu, în fața lui Bayern. Scorul ultimului act a fost 2-0, după o dublă semnată de golgheterul inventat de Mourinho, Diego Milito.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo