Jose Mourinho a fost demis de la Tottenham, dar nu va sta prea mult departe de fotbal. Portughezul s-a înțeles cu AS Roma și va reveni așadar în Serie A, acolo unde a mai antenat-o pe Inter între 2008 și 2010, conducând gruparea de pe Meazza către o triplă istorică în sezonul 2009-2010.
Actualul antrenor al "nerazzurrilor", Antonio Conte, care tocmai a readus titlul pe Meazza, a fost anunțat de un jurnalist că Mourinho va sta pe banca Romei din sezonul viitor, iar prima reacție a fost una de uimire. Ulterior, Conte a menționat că întoarcerea lui "The Special One" este un lucru benefic pentru Serie A și i-a urat succes lusitanului, cu excepția meciurilor în care nu joacă împotriva echipei sale.
"A semnat? Chiar? Este o veste minunată pentru toată lumea, îi doresc tot binele, cu excepția cazurilor în care va juca împotriva lui Inter.", a spus Conte, citat de footbal-italia.net.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Cei doi antrenori s-au mai duelat în Premier League, pe când Conte o conucea pe Chelsea, iar Mourinho era antrenorul lui Manchester United.

Jose Mourinho vrea să-l ia pe Lucas Moura la Roma

Mourinho a acceptat oferta Romei, dar cu siguranță portughezul a pus condiții pentru a sta pe banca capitolinilor. Cu siguranță, oficialii "giallorossilor" vor trebui să-i aducă câțiva jucători de valoare lusitanului pentru ca echipa să devină o forță în Serie A.
Lucas Moura este, potrivit football.london, marele pariu al lui Mourinho pentru perioada de mercato din vară. Cei doi au lucrat excelent la Spurs, iar mijlocașul ofensiv de 28 de ani are toate calitățile apreciate de lusitan la un fotbalist. De altfel, "Specialul" nu a făcut un secret din faptul că îl prețuiește enorm pe brazilian, pe vremea când o antrena pe Tottenham.
"Lucas e un jucător de echipă, pune mai presus interesul formației, ceea ce ar trebui să facă toți. Astfel de jucători nu sunt foarte apreciați de publicul larg, dar eu țin foarte mult la ei. Lucas poate să joace incredibil, dar poate să facă și partide mai șterse. Dar de un lucru sunt sigur: mereu luptă, mereu aleargă cât poate", spunea Mourinho despre Moura.
Brazilianul nu e un titular indiscutabil la Spurs, care, după plecarea lui Mourinho a jucat cu Bale titular, în tridentul din spatele lui Kane. În ultima partidă, Dele Alli, fotbalistul "uitat" de portughez pe banca de rezerve, a fost titular pentru formația antrenată de Mason, iar englezul va fi cu siguranță parte din primul "11" din stagiunea viitoare, indiferent cine va prelua echipa. Ca atare, cedarea lui Moura nu ar fi o pierdere prea mare pentru Tottenham, mai ales dacă prețul e unul corect. Se vorbește despre o sumă de 25 de milioane de euro pe care Roma ar cheltui-o pentru aducerea sud-americanului.
Sursa citată notează că Mourinho are și o soluție de rezervă, în cazul în care nu îl va putea aduce pe Moura. Erik Lamela, rezervă de lux la Spurs, e varianta de back-up pentru "Special".
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Premier League
Salah a explicat cum i-a schimbat viața decizia lui Mourinho de a nu-l mai folosi la Chelsea
12/01/2022 LA 13:18