Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte, avertisment pentru UEFA: "Câştigă mulţi bani, dar oferă doar o mică parte cluburilor"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 22/04/2021 la 15:08 GMT+3

Antonio Conte, antrenorul lui Inter, s-a declarat nemulţumit de felul în care UEFA gestionează partea financiară: "UEFA organizează turnee și câștigă bani din drepturi, dar lasă o mică parte cluburilor. Pentru mine, trebuie să reflecteze asupra acestui aspect", a avertizat antrenorul lui Inter.

Antonio Conte - Napoli-Inter Serie A 2020-21

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Antonio Conte a spus miercuri că "meritul sportiv" este mai presus de toate, referindu-se la proiectul eșuat din Superliga Europei, apoi a notat faptul că, în opinia sa, "UEFA câștigă bani din drepturi și oferă o mică parte cluburilor."

Inter, unul dintre cluburile implicate în Super Ligă

Superliga Europei a fost suspendată după doar 2 zile, iar Inter era una dintre cele 12 formaţii angrenate în această nouă competiţie. Deşi Conte a fost de acord cu această decizie (de a fi suspendată competiţia), italianul nu s-a ferit să atace UEFA din cauza modului în care gestionează situaţia economică a cluburilor.
"Tradițiile nu trebuie uitate niciodată, trebuie respectate. Pasiunea este necesară, iar în sport trebuie să domnească meritul. Lucrăm pentru a câștiga, pentru a avea realizări. Meritul sportiv este cel mai important lucru", a spus Conte la finalul meciului de la Spezia, în care Inter a remizat, scor 1-1.
"Acestea fiind spuse, UEFA trebuie să se gândească mai bine. Organizează turnee și câștigă bani din aceste drepturi, dar lasă o mică parte cluburilor. Cluburile pun jucătorii în teren, investesc mulţi bani, iar între competiții fac multe transferuri, jucătorii sunt ca lămâile.", a adăugat el, pentru televiziunea italiană Sky Sport.
"UEFA trebuie să recompenseze cluburile într-un mod mai adecvat. Nu investesc nimic, în schimb cluburile investesc în jucători", a insistat el.
Conte a fost în favoarea continuării Ligii Campionilor, dar a profitat de situaţia actuală, precum și de suspendarea prematură a Superligii pentru a transmite un mesaj puternic conducerii fotbalului european.
"Dacă câștigi 10% din drepturi, apoi dai 3% cluburilor și păstrezi 7%, nu este corect. Proporția trebuie să se schimbe", a spus el.

Superliga Europei, suspendată

Super Liga Europei a fost suspendată, după ce o întreagă lume a făcut front comun împotriva ei. Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil dim lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar fi urmat să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Mai multe cluburi implicate în proiect au făcut un pas înapoi, iar presiunea de pe umerii board-ului din Super Ligă a devenit insuportabilă. Inclusiv Florentino Perez, cel care ar fi trebuit să fie preşedintele Superligii, s-a resemnat şi a afirmat faptul că această competiţie nu poate avea loc momentan.
Inter este aproape campioană în Serie A, având un avans liniştitor de 10 puncte faţă de ocupanta locului 2, Milan, cu 6 etape înainte de terminarea sezonului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo