Articol scris de Romeo Ene
Antonio Conte a spus miercuri că "meritul sportiv" este mai presus de toate, referindu-se la proiectul eșuat din Superliga Europei, apoi a notat faptul că, în opinia sa, "UEFA câștigă bani din drepturi și oferă o mică parte cluburilor."

Inter, unul dintre cluburile implicate în Super Ligă

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Superliga Europei a fost suspendată după doar 2 zile, iar Inter era una dintre cele 12 formaţii angrenate în această nouă competiţie. Deşi Conte a fost de acord cu această decizie (de a fi suspendată competiţia), italianul nu s-a ferit să atace UEFA din cauza modului în care gestionează situaţia economică a cluburilor.
"Tradițiile nu trebuie uitate niciodată, trebuie respectate. Pasiunea este necesară, iar în sport trebuie să domnească meritul. Lucrăm pentru a câștiga, pentru a avea realizări. Meritul sportiv este cel mai important lucru", a spus Conte la finalul meciului de la Spezia, în care Inter a remizat, scor 1-1.
"Acestea fiind spuse, UEFA trebuie să se gândească mai bine. Organizează turnee și câștigă bani din aceste drepturi, dar lasă o mică parte cluburilor. Cluburile pun jucătorii în teren, investesc mulţi bani, iar între competiții fac multe transferuri, jucătorii sunt ca lămâile.", a adăugat el, pentru televiziunea italiană Sky Sport.
"UEFA trebuie să recompenseze cluburile într-un mod mai adecvat. Nu investesc nimic, în schimb cluburile investesc în jucători", a insistat el.
Conte a fost în favoarea continuării Ligii Campionilor, dar a profitat de situaţia actuală, precum și de suspendarea prematură a Superligii pentru a transmite un mesaj puternic conducerii fotbalului european.
"Dacă câștigi 10% din drepturi, apoi dai 3% cluburilor și păstrezi 7%, nu este corect. Proporția trebuie să se schimbe", a spus el.

Superliga Europei, suspendată

Super Liga Europei a fost suspendată, după ce o întreagă lume a făcut front comun împotriva ei. Fanii de pe "Bătrânul Continent", precum și multe personalitățil dim lumea fotbalului și-au exprimat nemulțumirea față de noua competiție, care ar fi urmat să adâncească ireparabil "prăpastia" dintre echipele bogate și celelalte din Europa.
Mai multe cluburi implicate în proiect au făcut un pas înapoi, iar presiunea de pe umerii board-ului din Super Ligă a devenit insuportabilă. Inclusiv Florentino Perez, cel care ar fi trebuit să fie preşedintele Superligii, s-a resemnat şi a afirmat faptul că această competiţie nu poate avea loc momentan.
Inter este aproape campioană în Serie A, având un avans liniştitor de 10 puncte faţă de ocupanta locului 2, Milan, cu 6 etape înainte de terminarea sezonului.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51