În această dimineață, cel mai prestigios cotidian de sport din Italia, Gazzetta dello Sport, a ieșit pe prima pagină cu o informație exclusívă: Inter și Conte se despart, plecarea italianului fiind "iminentă și inevitabilă".
De vină sunt problemele financiare avute de patronii chinezi, care i-au transmis că obiectivul pentru viitorul sezon va fi tăierea salariilor cu 15-20%. Asta în condițiile în care tehnicianul italian spera să aibă pe mână un buget de transferuri considerabil, prin care echipa să devină și mai puternică și să atace Champions League.

Conte pleacă de la Inter, urmează cei mai importanți jucători

Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
IERI LA 15:33
Ca atare, șansele ca părțile să mai continue sunt aproape 0, iar sursa citată notează că, odată cu plecarea antrenorului care a redat strălucirea Interului după mai bine de un deceniu, e foarte probabil să plece și marile vedete. Hakimi e în vizorul lui PSG, care are mari probleme în banda dreaptă, în timp ce Lautaro Martinez va merge în Spania. S-a scris deja că acesta ar fi ajuns la un numitor comun cu Atletico Madrid, după ce în trecut a fost pe lista Barcelonei.
Dar marea pierdere a grupării de pe Meazza ar putea fi Romelu Lukaku, golgheterul echipei. S-a vorbit deja despre interesul lui Chelsea pentru vârf, dar în momentul de față o altă alternativă a apărut pentru belgian.
Conform Corriere dello Sport, Conte e foarte aproape să meargă la Tottenham, acolo unde Daniel Levy îl vrea neapărat. Spurs e într-o situație ingrată, în contextul în care Harry Kane nu concepe să mai rămână, astfel că plecarea golgheterului Premier League ar putea fi suplinită de Lukaku.
Giuseppe Marotta, CEO-ul lui Inter, încearcă să facă tot posibilul pentru ca situația să nu degenereze, motiv pentru care l-a contactat pe Max Allegri, un garant al performanțelor. Semnarea fostului tehnician al lui Juve ar putea să calmeze spiritele, astfel încât jucătorii să nu își mai dorească să plece, însă e greu de crezut că antrenorul va accepta să vină pe Meazza dacă nu va exista un proiect serios, cu garanții. În plus, chinezilor din fruntea clubului nu le-ar displăcea să renunțe la 1-2 jucători foarte bine cotați, astfel încât să își rezolve astfel marile probleme financiare avute.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58