Contra a avut o carieră de fotbalist destul de complexă, evoluând pentru cluburi precum Milan, Atletico Madrid și Getafe. Fostul selecționer al României a îmbrăcat tricoul formației de pe San Siro între 2001 și 2002, înainte să ajungă la Atletico.
În perioada petrecută la Milan, Contra s-a aflat în mijlocul unui conflict cu Edgar Davids, pe vremea când celebrul mijlocaș olandez se afla la Juventus. Cei doi au fost eliminați în minutul 5 al unui meci amical, iar apoi s-au întâlnit pe drumul care duce spre vestiare.
Într-un interviu oferit pentru Gazeta Sporturilor, Contra a rememorat întâmplarea și a dezvăluit că el a câștigat lupta cu Davids:
Serie A
Lazio - Juventus 0-2. Bonucci, primul fundaş cu dublă din penalty din ultimii 14 ani
20/11/2021 LA 19:36
Sunt un tip mai aprins, dar nu încep eu conflictele. E clar că Davids și-a dorit acel scandal, m-a așteptat în tunel. Am fost eliminați imediat după începerea meciului, din cauza prietenului meu Gattuso. Întotdeauna ne apăram unul pe altul și eram cei mai răi din echipă. Din cauza lui am fost eliminat. L-am lăsat pe Davids să plece primul la vestiare, vreo 50 de metri înaintea mea și m-a așteptat pe tunel. Pot să spun că eu pot fi considerat învingător. Nu este un lucru de care sunt mândru, cu toate că doar m-am apărat. | Cosmin Contra

Contra, aplaudat de jucătorii lui Inter și Milan după conflictul cu Edgar Davids

Fostul fundaș care și-a început cariera la Poli Timișoara a mărturisit că nu este mândru de ceea ce a urmat în avion, la întoarcere. Potrivit lui Contra, Davids ar fi fost extrem de urât în Serie A, motiv pentru care jucătorii lui Milan și Inter, aflați în același avion, l-au aplaudat pentru lecția oferită olandezului. Mai mult, Christian Vieri, de la Inter, chiar s-a urcat pe scaune și a sărbătorit evenimentul ca pe o victorie înregistrată pe teren:
Întotdeauna mă urcam printre ultimii în avion și la acel turneu am zburat împreună cu cei de la Inter. Pe o parte era echipa Milan și pe o parte Inter, inclusiv cu conducerea. În momentul în care am urcat, s-au ridicat cele două echipe și au început să mă aplaude. În acel moment, dacă era o gaură în avion să mă bag ca să mă ascund, o făceam. Nu credeam că un jucător poate să fie așa de urât în Italia, precum Davids. Inclusiv Inzaghi, care era accidentat, m-a sunat. Vieri s-a ridicat pe scaunele din spate și a striga că sunt o legendă. Așa rușine n-am simțit în viața mea. | Cosmin Contra
Cosmin Contra a bifat 44 de meciuri pentru AC Milan, reușind să înscrie 4 goluri și să ofere 5 assist-uri.

Premier League revine din 17 iunie la Eurosport!

Serie A
Parma lui Man și Mihăilă, distrusă la Lecce! Maresca e ca și demis. Un nume uriaș, favorit să vină
07/11/2021 LA 15:07
Serie A
Fatih Terim a confirmat interesul lui Galatasaray pentru Man. Ce sumă pun la bătaie turcii
05/11/2021 LA 05:28