Cristiano Ronaldo a avut o carieră extraordinară în ultimii 18 ani și s-a impus între cei mai buni fotbaliști ai acestei generații. Capacitatea sa de golgheter și dorința uriașă l-au transformat într-o mașinărie de trofee la toate echipele pentru care a jucat. Portughezul de 35 de ani a cucerit 5 trofee UEFA Champions League, 5 Baloane de Aur, 3 titluri în Anglia cu Manchester United, 2 în la La Liga cu Real și unul în Serie A cu Juventus. Nu este de ajuns pentru el.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: SID

Lionel Messi este considerat cel mai talentat jucător al acestei perioade a fotbalului, dar Cristiano Ronaldo este marcatorul universal! Capacitatea portughezului de a marca la foc automat a doborât orice barieră. Ronaldo a plecat de la Real după 9 ani în care a spulberat record după record și a devenit cel mai bun marcator din istoria celui mai glorios club din lume.
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
IERI LA 12:06

Dorința cea mare

Gary Neville este convins că Ronaldo a pus ochii pe un alt record considerat de neatins în istoria fotbalului: cele mai multe goluri marcate. Pele a reușit peste 1000 de goluri, iar campionul european en titre vrea să-l doboare. "Nu-l oprește nimic!" spune fostul coechipier de pe Old Trafford, Neville.
Este unul dintre acei jucători care spun public că obiectivul lor este să câștige trofee și să doboare recorduri. Este o mașinărie de fotbal, cu o voință uriașă. Obsesia de a fi cel mai bun este alimentată de un fizic fabulos de care Ronaldo are grijă în fiecare secundă. Dorința sa de a marca cele mai multe goluri poate fi considerată exagerată, dar a demonstrat că poate spulbera orice obstacol. Vrea să-l depășească pe Pele! -Gary Neville

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Controversa recordului

Până acum, Cristiano Ronaldo a marcat 725 de goluri pentru echipele de club și naționala Portugaliei. Conform Guinness Book of Records, Pele și-a încheiat cariera cu 1281 de goluri pentru Santos, New York Cosmos și naționala Braziliei. Brazilianul a inclus în această record și golurile marcate în meciuri amicale. În partide oficiale, Pele a marcat de 772 de ori, cu doar 47 de goluri mai mult decât Cristiano Ronaldo.

Slideshow

Cristiano Ronaldo la Juventus

22 imagini

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40