Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum i-a convins Zhang pe jucători să stea în casă. Dezvăluiri despre realitatea din China

Cristian Mihală

Actualizat 30/03/2020 la 11:15 GMT+3

Jucătorii lui Inter s-au comportat ireproșabil în carantină, deși peste tot în Europa au existat cazuri de fotbaliști indisciplinați, care au crezut că regulile lor nu li se aplică. La situația de la Inter a contribuit din plin patronul Steven Zhang, care le-a vorbit băieților lui Conte despre realitatea din China.

Steven Zhang, presidente dell'Inter, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Asia a fost epicentrul coronavirus mai multe luni, când virusul părea foarte îndepărtat de Europa, continent care mult timp a crezut că e suficient de bine protejat și nu va fi afectat.
Chinezii au luat o serie de măsuri drastice pentru a limita expunerea la COVID-19, iar în acest moment criza aproape că a trecut, oamenii reluându-și activitățile obișnuite.
Italia a fost luată prin surprindere de coronavirus, devenind cea mai afectată țară din Europa, cu 97.689 de cazuri confirmate și 10.779 de pacienți decedați, după cum arată ultimele cifre ale autorităților. În general, măsurile luate au fost tardive, dar nu același lucru s-a întâmplat la Inter, unde patronul Zhang i-a pus în gardă pe jucători de la început. Javier Zanetti, legendarul jucător al nerazzurrilor, care în prezent ocupă funcția de vicepreședinte, a vorbit pe larg despre cât de responsabili au fost propriii fotbaliști.
"Nimeni nu se aștepta că această epidemie poate exploda în asemenea fel. Acum, Italia se confruntă cu o problemă de responsabilitate. Doctorii fac o muncă enormă și totul se schimbă de la o zi la alta. Necesită responsabilitate din partea fiecărui individ. Nu este ușor, dar sănătatea e cel mai important aspect.
Steven Zhang ne-a povestit despre ceea ce s-a întâmplat în țara sa. Totul era închis în China, străzile erau pustii. Mărturia lui cu siguranță ne-a ajutat să luăm măsurile necesare de precauție pentru a face față acestei stări de urgență.
În acest moment nu avem elementele pentru a ști când ne putem întoarce să jucăm. Doctorul nostru este în permanentă legătură cu unul dintre cele mai importante spitale în cadrul acestei epidemii. Sperăm că, puțin câte puțin, o să putem începe să ieșim afară.
În acest timp, eu mă dedic gătitului, iar pentru mine asta este o mare noutate. Jucătorii? Ei au stabilită o dietă personală și antrenamentele pentru acasă. În afară de asta, e necesar să rămâi puternic mental. Vom aștepta", a spus vicepreședintele lui Inter, Javier Zanetti, pentru unul dintre cei mai reputați jurnaliști din Italia, Gianluca Di Marzio.

Inter, donație către un spital din Milano

Inter a luat poziție în lupta contra coronavirus și a donat 100.000 de euro către departamentul de ştiinţe biomedicale şi clinice al Spitalului Luigi Sacco din Milano, în dorința de a ajuta cercetările privind combaterea Covid-19.
"Inter are o legătură de neclintit cu oraşul Milano şi este mândru de dedicarea cu care tot personalul Spitalului Sacco face faţă situaţiei excepţionale", a precizat Steven Zhang.
Zhang a preluat în 2016 pachetul majoritar al lui Inter, iar în acest sezon gruparea nerazzurră a părut că revine la statutul de altădată, luptându-se pentru titlu cu Juventus și Lazio. Pe Meazza a sosit Antonio Conte, unul dintre cei mai bine cotați antrenori din lume, dar și o serie de jucători de prim plan: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Diego Godin, Christian Eriksen, Stefan de Vrij sau Ashley Young.
Steven Zhang este fiul omului de afaceri Zhang Jindong, fondatorul Suning Holdings Group, una dintre cele mai mari companii din China.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo