Duminică, David Silva a jucat ultimul său meci în tricoul lui Manchester City, formaţie pentru care a scris istorie în ultimii 10 ani. Ajuns la 34 de ani, ibericul a refuzat propunerea de prelungire a contractului, dorind să plece în glorie de la formaţia pe care a ajutat-o să câştige nu mai puţin de 10 trofee. Deşi Guardiola era gata să îi ofere un nou contract, mijlocaşul spaniol a înţeles că a trecut de vârful carierei şi era conştient că va fi din ce în ce mai greu să îşi facă loc în primul "11" al lui Pep.
Pe fir a intrat Lazio, formaţie care încearcă de 12 ani să se califice în Champions League. Anul acesta a reuşit, devenind la un moment dat principala pretendentă a lui Juve în cursa spre al 9-lea titlu la rând. În cele din urmă, gruparea din Cetatea Eternă a căzut pradă lipsei experienţei şi a unui lot subţire, astfel că Igli Tare, directorul sportiv al biancoceleştilor, vede în David Silva fotbalistul perfect.
De pasele exacte şi de viziunea fantastică a celui poreclit "El Mago" va beneficia din plin Ciro Immobile, cel care e pe punctul să devină Gheata de Aur a Europei, însă marele plus pe care Silva îl va aduce la Lazio ţine de experienţa sa incredibilă.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 9 ORE

David Silva, convins de Igli Tare să vină la Lazio

Nu doar As anunţă că transferul mijlocaşului în Serie A e iminent: şi Gazzetta dello Sport notează că Igli Tare a fost văzut ieri alături de iberic la cină. Oficialul lazial i-a prezentat proiectul şi a fost mandatat să negocieze un contract pe două sezoane, iar David Silva şi-ar fi dat acordul de principiu pentru a semna.
De serviciile ibericului s-au mai interesat Al Ahli şi Al Nasr, care îi oferă un salariu superior. Totuşi, Silva pare mai tentat să prefere performanţa în detrimentul banilor. La Lazio va avea ocazia să se lupte în Champions League şi, de ce nu, să încerce detronarea lui Juventus, în Serie A. Cu doi pasatori precum Luis Alberto şi David Silva şi cu un finalizator ca Immobile, Lazio va avea şi stagiunea viitoare un atac de vis.
Cei din Manchester ar putea numi o stradă cu numele lui, stadionul i-ar putea purta numele sau i s-ar putea construi statuie. David este poate cel mai bun din lume pe spații mici, se mișcă incredibil între linii, nu am mai văzut pe nimeni ca el. S-a întors după această pauză într-o formă incredibilă, are un ritm fantastic. Dacă va decide să își continue cariera, o poate face oriunde, nu am niciun dubiu | Pep Guardiola
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Bundesliga
Ruptură totală între Haaland și Borussia Dortmund. Norvegianul vrea să plece chiar în această iarnă
15/01/2022 LA 07:49