Lipsa fanilor de pe stadioane scoate la iveală multe aspecte urâte ale fotbalului. Din cauza liniștii de pe arene, jucătorii sau oamenii din staff-urile echipelor pot fi auziți de multe ori înjurând, iar microfoanele de pe marginea terenului accentuează acest lucru.
Așa s-a întâmplat și în timpul partidei dintre Bologna și AS Roma, din etapa a 11-a din Seria A. Echipa lui Fonseca a început ca din tun și după numai 15 minute conducea deja cu 3-0. În minutul 23 însă, Bryan Cristante și-a marcat în proprie poartă, iar acesta și-a manifestat frustrarea printr-o înjurătură.

Diego Cristante, suspendat o etapă pentru blasfemie

Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26
Imaginile video au arătat că fundașul a folosit cuvinte blasfemiatoare, iar oficialii fotbalului italian au decis să ia atitudine și l-au suspendat pe acesta pentru o etapă.
"Cristante a pronunţat expresia blasfemiatoare în minutul 23 din prima repriză. Jucătorul în cauză a fost clar surprins de imaginile televizate în timp ce pronunţa expresia blasfemiatoare identificabilă şi perceptibilă fără ca aceasta să lase loc de îndoială.", s-a arătat în comunicatul Ligii Italiene de Fotbal, citat de digisport.ro.
  • Blasfemie, dexonline.ro: Defăimare a religiei, a dogmelor și a obiectelor de cult; defăimare a lucrurilor sfinte
Ca urmare a acestei decizii, Cristante va rata meciul pe care Roma îl va juca acasă contra lui Torino, în cadrul etapei intermediare din această săptămână.
În trecut, Gianluigi Buffon a fost subiectul unui episod similar, el folosind cuvântul "Dio" (Dumnezeu), într-un context considerat defăimător la adresa sacralității. Totuși, portarul italian nu a fost suspendat atunci, ci doar constrâns să își ceară public scuze pentru cuvintele sale, deși acesta a menționat că s-a înțeles greșit, el spunând cuvântul "Zio" (unchi), nu "Dio".
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57