Autoritățile locale din Napoli - ASL - au oprit echipa lui Gennaro Gattuso din a călători pe Allianz Stadium din Torino pentru a juca cu campioana din Serie A weekendul trecut după ce jucătorii Elif Elmas și Piotr Zielinski au fost depistați cu COVID-19.
În ciuda acestei decizii, Juventus a fost nemulțumită că meciul nu s-a putut disputa și a trimis echipa la stadion în așteptarea adversarilor, afirmând că nu au fost respectate protocoalele.

Declarații bizare ale autorităților locale din Napoli

Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Însă președintele regional Vincenzo De Luca a luat apărarea clubului și a precizat că dacă meciul s-ar fi jucat și Ronaldo ar fi luat virusul, acest lucru s-ar fi reflectat rău în presa internațională.
”Nimeni nu ne-a mulțumit că l-am oprit pe Ronaldo din a lua coronavirus. Doar imaginați-vă. Dacă Napoli ar fi călătorit cu mai multe cazuri pozitive, ca Girona. Și dacă Ronaldo ar fi luat virusul, am fi ajuns pe prima pagină a New York Times”, a declarat De Luca.
”Protocolul nu contează când vine vorba de sănătate și lege. Napoli nu a călătorit pentru că așa a decis ASL iar Juventus a ajuns să joace cu copiii de mingi”, a adăugat el.
”Jucătorii, din punctul de vedere al sănătății, se supun acelorași reguli precum toți cetățenii italieni. Drept urmare, Napoli nu avea cum să joace. Juventus a emis un comunicat dureros, unul rușinos. Ei au mers la stadion în baza protocolului”, a precizat De Luca.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51