Autoritățile locale din Napoli - ASL - au oprit echipa lui Gennaro Gattuso din a călători pe Allianz Stadium din Torino pentru a juca cu campioana din Serie A weekendul trecut după ce jucătorii Elif Elmas și Piotr Zielinski au fost depistați cu COVID-19.

În ciuda acestei decizii, Juventus a fost nemulțumită că meciul nu s-a putut disputa și a trimis echipa la stadion în așteptarea adversarilor, afirmând că nu au fost respectate protocoalele.

Serie A
Juventus, în echipamente create de Pharrell, doar egal cu Verona! Un nou pas greșit pentru Pirlo
ACUM 9 ORE

Declarații bizare ale autorităților locale din Napoli

Însă președintele regional Vincenzo De Luca a luat apărarea clubului și a precizat că dacă meciul s-ar fi jucat și Ronaldo ar fi luat virusul, acest lucru s-ar fi reflectat rău în presa internațională.

”Nimeni nu ne-a mulțumit că l-am oprit pe Ronaldo din a lua coronavirus. Doar imaginați-vă. Dacă Napoli ar fi călătorit cu mai multe cazuri pozitive, ca Girona. Și dacă Ronaldo ar fi luat virusul, am fi ajuns pe prima pagină a New York Times”, a declarat De Luca.

”Protocolul nu contează când vine vorba de sănătate și lege. Napoli nu a călătorit pentru că așa a decis ASL iar Juventus a ajuns să joace cu copiii de mingi”, a adăugat el.

”Jucătorii, din punctul de vedere al sănătății, se supun acelorași reguli precum toți cetățenii italieni. Drept urmare, Napoli nu avea cum să joace. Juventus a emis un comunicat dureros, unul rușinos. Ei au mers la stadion în baza protocolului”, a precizat De Luca.

Serie A
Inter vrea să dea în judecată UEFA după ce testul lui Hakimi a ieșit fals pozitiv
ACUM 16 ORE
Serie A
Infectat cu COVID, Ronaldo a luat o decizie neașteptată! Starul portughez, schimbare totală de look
21/10/2020 LA 13:30