Dennis Man a bifat 14 minute la noua sa echipă, Parma, în partida cu Napoli disputată duminică, în etapa a 20-a din Serie A. Atacantul român a atins mingea de 4 ori și a reușit să atragă privirile cu o pasă elegantă cu călcâiul.
În ciuda faptului că Man abia fusese cumpărat de la FCSB în schimbul sumei de 13 milioane de euro - record pentru fotbalul din Liga 1 -, antrenorul Parmei, Roberto D'Aversa, a declarat la finalul meciului cu Napoli că nu este mulțumit de campania de transferuri realizată de club.
Automat, pe umerii lui Man s-a instalat o oarecare presiune. În ciuda situației tensionate de la Parma - echipă aflată pe penultimul loc în Serie A -, Man privește optimist spre viitor și speră să aibă evoluții cât mai bune în Italia.
Serie A
Juve îi dă drumul lui Morata, dar vrea alt star de la Atletico Madrid
04/01/2022 LA 13:28

Dennis Man a vorbit în premieră în fața presei din Italia, după transferul la Parma

Internaționalul român a vorbit în premieră în fața presei din Italia și a dezvăluit că noii săi colegi l-au primit cu brațele deschise. De asemenea, Man și-a făcut o scurtă autocaracterizare, spunând că reușește "să se adapteze repede situațiilor din meci":
"Sunt conștient de ceea ce înseamnă să joc în Serie A. Coechipierii de la Parma m-au primit foarte bine și sunt gata să dau tot ce am mai bun și să ajut echipa. Sunt un jucător tehnic, am o viziune de joc foarte bună, mă adaptez repede situațiilor din meci... cred că sunt și rapid", le-a spus Dennis Man jurnaliștilor italieni.

Adrian Mutu, idolul copilăriei lui Dennis Man: "Toată lumea știe ce a făcut în Italia"

Dennis Man a fost întrebat ce jucător român reprezintă un model pentru el, iar atacantul de 22 de ani l-a nominalizat pe Adrian Mutu, fotbalist care a impresionat în campionatul Italiei la Inter, Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena:
"Sunt român și trebuie să recunosc că Mutu este un model pentru mine. Era un idol din copilărie. Toți știu cine e Mutu, toată lumea știe ce a făcut în Italia, câte goluri a marcat. Dacă mă întrebați cine mă inspiră, atunci răspunsul este Mutu", a spus noul atacant al Parmei.

Dennis Man, conștient de așteptările de la Parma: "Încerc să intru în ritmul echipei"

Dennis Man este conștient de eforturile uriașe realizate de Parma pentru transferul său, precum și de diferența dintre Liga 1 și Serie A:
"Sunt fericit că sunt aici, Parma este un club cu o istorie mare. Sper să mă ridic la înălțimea așteptărilor. Echipa trebuie să strângă puncte. Nu e ușor, dar acest grup e capabil să-și atingă obiectivul.
Am văzut care sunt diferențele dintre Seria A și Lga 1, sunt două campionate complet diferite. Am înțeles repede asta, dar încerc să mă acomodez ca să intru pe teren și să-mi demonstrez calitățile. Sunt câteva zile de când am venit aici, încerc să intru în ritmul echipei, nu știu dacă voi juca și în meciul următor", a mai declarat Dennis Man.
Următorul meci al Parmei va avea loc pe 7 ianuarie (ora 19:00), împotriva Bolognei, în runda cu numărul 21 din Serie A.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2983035.jpg
Serie A
Lukaku se cere înapoi la Inter, fanii nerazzurrilor nu l-au iertat. Bannerul afișat
31/12/2021 LA 13:29
Serie A
"Bine ați venit în Catedrală!". Noul stadion al lui Milan și Inter, "cel mai frumos din lume"
22/12/2021 LA 10:58