Dennis Man și Valentin Mihăilă au revenit la antrenamentele Parmei, după cele 3 meciuri la naționala României, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
Cei doi jucători români au revenit în Italia, iar ieri au efectuat un antrenament de refacere după programul intens de la națională.
Parma se pregătește pentru meciul de pe terenul lui Benevento (sâmbătă, ora 16:00), din etapa cu numărul 29 din Serie A. Pentru formația pregătită de Roberto D'Aversa, toate cele 10 partide rămase până la finalul sezonului sunt decisive, ținând cont de locul din clasament.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Parma se află pe penultima poziție, la 4 puncte sub linia retrogradării. Totuși, echipa lui Man și Mihăilă a arătat forță și prospețime în ultimele meciuri, iar acest lucru îi dă speranțe lui D'Aversa, în contextul menținerii în Serie A.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, caracterizați de antrenorul de la Parma

Într-un interviu oferit în presa italiană, înaintea meciului cu Benevento, D'Aversa a vorbit despre Dennis Man și Valentin Mihăilă.
Întrebat care dintre cei doi internaționali români este mai bun, antrenorul Parmei a scos în evidență faptul că "sunt jucători diferiți", apoi le-a făcut o scurtă caracterizare:
"Man și Mihăilă sunt jucători diferiți. Man e mai bun din punct de vedere tehnic, iar Mihăilă are calități superioare atunci când există spații pe teren. Mihăilă are o viteză excelentă, iar dacă reușește să fie mai cinic în careul advers, atunci va deveni devastator.
În schimb, Dennis trebuie să își folosească mai bine calitățile fizice. Și el este puternic, rezistă în dueluri. Mihăilă depune un efort considerabil, dar ulterior are nevoie să se odihnească în timpul meciurilor", a spus Roberto D'Aversa, tehnicianul Parmei, citat de Sport Italia.
Până acum, Dennis Man a adunat 9 meciuri pentru Parma, în care a reușit să ofere 2 pase decisive. De cealaltă parte, Mihăilă a bifat 13 apariții, reușind să marcheze 3 goluri și să expedieze 2 assist-uri.

D'Aversa crede în salvarea Parmei de la retrogradare

"Credem în salvare. Unii deja ne dau retrogradați, iar asta trebuie să ne motiveze și mai mult. O văd pe Cagliari relansată după schimbarea antrenorului, însă a avut ghinion cu Spezia.
Torino a avut și ea probleme cu cazurile de COVID-19. Trebuie să ne gândim la noi. Sâmbătă va fi un meci important cu Benevento. Ei au la dispoziție și egalul, dar noi trebuie să câștigăm.
Am ratat deja prea multe șanse, însă mai sunt 30 de puncte puse în joc și nu ne permitem să le risipim. Benevento are un moral foarte bun după victoria cu Juventus, de la Torino (n.r. - scor 1-0). Salvarea așa se obține, prin victorii pe terenuri grele, așa cum va fi sâmbătă", a declarat Roberto D'Aversa, citat de parmalive.com.
Serie A | Clasamentul din zona retrogradării:
  • 15. Spezia 29p (28 meciuri)
  • 16. Benevento 29p (28 meciuri)
  • 17. Torino 23p (27 meciuri)
  • 18. Cagliari 22p (28 meciuri)
  • 19. Parma 19p (28 meciuri)
  • 20. Crotone 15p (28 meciuri)
*Echipele de pe locurile 18, 19 și 20 retrogradează în Serie B.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51