Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Derby D'Italia s-a transformat în Derby D'Argentina. Juventus, victorie pe terenul lui Inter

Cristian Mihală

Publicat 08/10/2019 la 08:15 GMT+3

Derby D'Italia a reprezentat un spectacol total, cu argentinienii la rampă. Juventus s-a impus cu 2-1 pe Giuseppe Meazza, contra lui Inter, după golurile lui Dybala și Higuain. Pentru gazde a punctat Lautaro Martinez.

Higuain - Inter-Juventus - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Cu șase victorii după șase runde, Inter avea al doilea cel mai bun start de sezon din istoria sa. La Milano a venit însă campioana Italiei, formație care a dominat ca nimeni alta campionatul în ultima decadă.
Iar diferența de valoare a fost evidentă, "Bătrâna Doamnă" reușind să deschidă scorul repede, prin Dybala, titularizat surprinzător de Sarri. Sub comanda lui Conte, Inter e o echipă reactivă, care apelează la un pressing avansat, iar această filosofie de joc a făcut ca nerazzurrii să egaleze repede, după ce arbitrul a văzut un henț în careu la De Ligt. Lautaro Martinez a transformat, însă formația gazdă, în loc să profite de avantajul dat de revenire și de faptul că e împinsă de la spate de aproape 80.000 de suporteri, a cedat inițiativa.
Asta și în contextul în care bianconerii nu au acuzat șocul și au prestat un fotbal incisiv, mâna lui Sarri începând să se simtă în abordarea partidelor. Ronaldo a avut un gol anulat cu VAR-ul, însă până la pauză Juve a dominat clar, semn că nu se mulțumește cu o remiză pe terenul marii rivale.
de Ligt, Lautaro - Inter-Juventus - Serie A 2019/2020 - Getty Images

Inter, urmărită de ghinion în Derby D'Italia

Inter a avut și ghinion, pierzându-l pe Sensi, iar "Zeița Fortuna" nu a fost de partea gazdelor în repriza secundă, când Vecino a ratat două bune oportunități. Introdus în locul lui Bernardeschi, Higuain a stabilit scorul final, într-o seară în care toți marcatorii au fost argentinieni.
Antonio Conte, omul care a scris istorie în tricoul lui Juve, pentru ca apoi să o antreneze timp de trei ani, ducând-o spre trei titluri consecutive, a recunoscut la final superioritatea "Bătrânei Doamne". Și sezonul acesta pare a fi unul croit pentru torinezi, însă din stagiunea viitoare Inter pare a fi capabilă să stopeze hegemonia bianconerilor.
"Așa cum am spus-o și după partida cu Barcelona (n.r. pierdută în Champions League, tot cu 2-1, pe Camp Nou), trebuie să facem o călătorie lungă și nu există scurtături. Juve e în altă categorie, nu ne putem compara încă d‌in niciun punct de vedere. Diferența dintre cele două echipe e clară. Am reușit să jucăm foarte bine în acest start de sezon și sunt convins că o vom face din nou. Astăzi, Juve a fost mai bună, dar dacă ne uităm pe statistică și noi am jucat bine. Asta îmi dă speranțe, sunt sigur că ne aflăm pe drumul cel bun", a spus Conte, fair-play, după meci.
După 7 etape din Serie A, Juve trece pe primul loc, cu 19 puncte, cu unul mai mult decât Inter. E evident prematur să spunem că "Bătrâna Doamnă" se îndreaptă spre un nou titlu, însă Derby D'Italia a fost un prim barometru al adevărului. În acest moment, Juve îi e superioară lui Inter la toate capitolele și beneficiază și de un lot mult mai puternic și echilibrat. Ca atare, e greu de crezut că Antonio Conte, deși este un tehnician world class, poate să răstoarne în actuala stagiune ordinea din ultimii ani.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo