Articol scris de Andrei Nicolae
Parcursul fundașului italian este desprins din filme, deoarece în urmă cu trei ani juca la Savona, în Serie D, iar acum este aproape de cea mai titrată echipă din Italia.
Tânărul de 22 de ani este jucătorul lui Genoa încă din 2017, însă echipa care a retrogradat sezonul trecut în Serie B l-a împrumutat constant pe Cambiaso la alte echipe. Fundașul a ajuns în sezonul 2017-18 la Albissola, în a patra ligă italiană, iar italianul a pus umărul la promovarea grupării sale în Serie C.
Serie A
Serie A revine cu nopțile ei magice
IERI LA 08:03
Cambiaso a fost împrumutat un an mai târziu la Savona și a revenit din nou în a patra ligă, iar sezonul 2019-20 l-a petrecut în Serie C, alături de Alessandria. Jucătorul italian a progresat și mai mult, iar următorul împrumut realizat de Genoa în sezonul 2020-21 a fost la Empoli, în eșalonul secund italian.
Viitoarea achiziție a lui Juventus a jucat în Serie A sezonul trecut, după ce Genoa a decis să nu îl mai împrumute pe Cambiaso. Fundașul stânga a făcut parte constant din lotul genovezilor, pentru care a jucat 26 de partide, timp în care a marcat un gol și a oferit patru pase decisive.

Cambiaso, remarcat încă din Serie D

Fabio Fossati, antrenorul lui Cambiaso din perioada în care juca la Albissola, a vorbit despre calitățile jucătorului de 22 de ani și despre transferul său la Juventus: "Era clar că avea ceva în plus. În primul rând, pentru că este un jucător modern: de la o vârstă fragedă știa cum să interpreteze cele două faze.
Pagina lui de Wikipedia arată ca a marcat cinci goluri în acel an. Este greșit, nu a marcat, dar a oferit multe asisturi pentru coechipierii săi și a fost decisiv pentru noi, jucând în ambele flancuri și în zonele centrale de asemenea la nevoie.
A ajuns deja la anumite realizări foarte repede: dacă Juve și-a arătat interesul față de el, asta spune ceva. Pentru a adăuga calitățile sale umane: este un băiat umil și foarte deschis. Asta, alături de calitățile sale, tehnica sa care de asemenea l-a trimis la U-21 [echipa de tineret a Italiei], face diferența".
Cambiaso va putea să își arate calitățile și valoarea din sezonul viitor, când va îmbrcăca tricoul celei mai galonate echipe din fotbalul italian.
Serie A
Juventus, călcată în picioare de Atletico Madrid. Morata a reușit o triplă
08/08/2022 LA 05:37
Liga
Real Madrid și Barcelona au făcut show în SUA. Lewandowski a rămas fără gol în amicale
31/07/2022 LA 05:56