Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso

Cristian Mihală

Actualizat 05/07/2022 la 10:30 GMT+3

Andrea Cambiaso va ajunge în următoarele zile la Juventus, după ce torinezii au ajuns la un acord cu Genoa, care include o sumă de 5,5 milioane de euro și serviciile lui Radu Drăgușin.

TURIN, ITALY - DECEMBER 05: (BILD OUT) Andrea Cambiaso of Genoa CFC controls the ball during the Serie A match between Juventus and Genoa CFC at on December 5, 2021 in Turin, Italy. (Photo by Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images)

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Andrei Nicolae
Parcursul fundașului italian este desprins din filme, deoarece în urmă cu trei ani juca la Savona, în Serie D, iar acum este aproape de cea mai titrată echipă din Italia.
Tânărul de 22 de ani este jucătorul lui Genoa încă din 2017, însă echipa care a retrogradat sezonul trecut în Serie B l-a împrumutat constant pe Cambiaso la alte echipe. Fundașul a ajuns în sezonul 2017-18 la Albissola, în a patra ligă italiană, iar italianul a pus umărul la promovarea grupării sale în Serie C.
Cambiaso a fost împrumutat un an mai târziu la Savona și a revenit din nou în a patra ligă, iar sezonul 2019-20 l-a petrecut în Serie C, alături de Alessandria. Jucătorul italian a progresat și mai mult, iar următorul împrumut realizat de Genoa în sezonul 2020-21 a fost la Empoli, în eșalonul secund italian.
Viitoarea achiziție a lui Juventus a jucat în Serie A sezonul trecut, după ce Genoa a decis să nu îl mai împrumute pe Cambiaso. Fundașul stânga a făcut parte constant din lotul genovezilor, pentru care a jucat 26 de partide, timp în care a marcat un gol și a oferit patru pase decisive.

Cambiaso, remarcat încă din Serie D

Fabio Fossati, antrenorul lui Cambiaso din perioada în care juca la Albissola, a vorbit despre calitățile jucătorului de 22 de ani și despre transferul său la Juventus: "Era clar că avea ceva în plus. În primul rând, pentru că este un jucător modern: de la o vârstă fragedă știa cum să interpreteze cele două faze.
Pagina lui de Wikipedia arată ca a marcat cinci goluri în acel an. Este greșit, nu a marcat, dar a oferit multe asisturi pentru coechipierii săi și a fost decisiv pentru noi, jucând în ambele flancuri și în zonele centrale de asemenea la nevoie.
A ajuns deja la anumite realizări foarte repede: dacă Juve și-a arătat interesul față de el, asta spune ceva. Pentru a adăuga calitățile sale umane: este un băiat umil și foarte deschis. Asta, alături de calitățile sale, tehnica sa care de asemenea l-a trimis la U-21 [echipa de tineret a Italiei], face diferența".
Cambiaso va putea să își arate calitățile și valoarea din sezonul viitor, când va îmbrcăca tricoul celei mai galonate echipe din fotbalul italian.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo