În ciuda rezultatului dezamăgitor, starea de sănătate a lui Sportiello, aflat în izolare la domiciliu, este bună. El este singurul jucător din lotul Atalantei care a fost depistat cu coronavirus, deși echipa se află în orașul Bergamo din regiunea Lombardia - focarul infecțiilor din Italia. Sportiello a fost testat pozitiv pentru prima oară pe 24 martie, iar de atunci se află sub observație.
În aceeași situație se află și Paulo Dybala, jucătorul lui Juventus care a fost testat pozitiv, la rândul său, pentru a 3-a oară.
Dybala se aștepta ca testul al treilea să fie negativ, pentru că nu a mai avut vreun simptom. Conform Corriere Dello Sport, și în a treia serie de analize Paulo a ieșit pozitiv, astfel că în cursul acestei săptămâni va efectua al 4-lea test.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Acum sunt bine, dar am avut simptome puternice la început. Când am încercat să merg, am simțit o greutate mare. Simțeam după cinci minute că nu mai pot face nimic, deși doar îmi dezmorțeam picioarele. M-au durut toți mușchii | Paulo Dybala

Atalanta, în mijlocul focarului de infecții

90% dintre jucătorii Atalantei sunt străini, însă niciunul dintre ei n-a plecat în țara natală când a început pandemia. Atalanta, pregătită de tehnicianul Gian Piero Gasperini, a obținut prima calificare în fazele eliminatorii ale Champions League, pentru prima dată în istoria echipei. În optimile competiției, italienii au trecut de Valencia și s-au calificat în runda următoare.
Cele două meciuri dintre Atalanta și Valencia sunt considerate două dintre cauzele care au contribuit la răspândirea virusului Covid-19 în Europa.
Meciul tur de pe San Siro s-a desfășurat cu peste 40.000 de oameni în tribune, chiar în perioada în care au apărut primele cazuri cu coronavirus. Imediat după dubla manșă din Champions League, mai mulți jucători de Valencia s-au îmbolnăvit.

Sezonul din Serie A, întrerupt de pandemie

Sezonul actual din Serie A a fost întrerupt la începutul lunii martie, după ce regiunea Lombardia a înregistrat un adevărat focar de infecții. Mai mulți fotbaliști din Italia au fost infectați, printre care se numără Paulo Dybala, Blaise Matuidi și Daniele Rugani, de la Juventus.
Primul caz confirmat cu Covid-19 pe teritoriul Italiei a fost înregistrat pe 21 februarie. La ora actuală, Italia este cea mai afectată țară europeană: peste 183.000 de cazuri cu Covid-19 au fost confirmate, în timp ce peste 24.000 de persoane au decedat.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51