Fără doar și poate, De Zerbi se află în cel mai bun moment al carierei de antrenor. Italianul nu a uitat de perioada petrecută în România, unde a cucerit două titluri de campion alături de CFR Cluj.
De Zerbi a mărturisit că experiența din Liga 1, din perioada 2010-2012, l-a convins să urmeze o carieră de antrenor, după ce își va agăța ghetele în cui. Iar acest lucru s-a întâmplat relativ repede.
În 2013, italianul și-a anunțat retragerea, iar în același an a preluat-o pe Darfo Boario, o echipă din subsolurile fotbalului italian.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Roberto De Zerbi: "În România mi-am schimbat perspectiva"

"În România mi-am schimbat perspectiva pentru că erau jucători din toată lumea, cu o perspectivă fotbalistică complet diferită de a noastră, atât în metodologia de antrenament, cât şi în tactică. Acolo m-am gândit pentru prima oară că antrenoratul ar putea fi drumul meu.", a povestit De Zerbi, citat de DAZN.
Cu Roberto De Zerbi la cârmă, Sassuolo are unul dintre cele mai bune starturi de sezon din istorie, cu 5 victorii și 3 remize în primele 8 etape. De notat că Sassuolo are cel mai bun atac din Serie A, cu 20 de goluri, la egalitate cu Inter.
De Zerbi a devenit campion în Liga 1 în 2010 și 2012, în tricoul lui CFR Cluj. Fostul mijlocaș italian și-a trecut în palmares și o Cupă a României în 2010.
Ca antrenor, De Zerbi le-a mai pregătit pe Foggia, Palermo și Benevento.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51