Gattuso suferă de myasthenia gravis, o maladie auto-imună care afectează mușchii extraoculari - cei care controlează mișcarea ochilor și a pleoapelor. Persoanele care suferă de această afecțiune pot vedea dublu sau pot sta cu pleoapele închise. Aceste lucruri se întâmplă și în cazul lui Gattuso, fostul mare jucător italian, în prezent antrenor la Napoli.
Gattuso a descoperit că suferă de această boală încă de pe vremea în care era jucător, însă problemele s-au înrăutățit în ultimele zile. Din cauza frigului, care agravează simptomele, tehnicianul de 42 de ani a fost nevoit să poarte un bandaj peste ochiul drept la ultimele meciuri disputate de Napoli.

Gattuso a vorbit liber despre boala oculară de care suferă: "Numai un om nebun poate să suporte așa ceva!"

Serie A
Zlatan Ibrahimovic va lipsi de pe teren 7 sau 8 luni. Mai rămâne la Milan?
IERI LA 08:32
În presa din Italia au apărut numeroase întrebări legate de starea de sănătate a lui Gattuso, iar antrenorul napoletanilor a decis în cele din urmă să vorbească liber despre problemele sale.
Mai mult, fostul mijlocaș al Milanului chiar și-a dat jos bandajul de pe ochi, în timpul interviului, pentru a oferi un exemplu:
"Vreau să le transmit un mesaj copiilor care consideră că nu sunt frumoși atunci când se uită în oglindă. Viața e frumoasă și trebuie să ne bucurăm de ea fără să ne ascundem. Știu că jucătorii mei au suferit când m-au văzut așa. Am citit (n.r. - în presă) că sunt pe moarte... că mai am o lună de trăit. Nu vă panicați, nu sunt pe moarte. Sunt în viață!
Sufăr de myasthenia gravis de 10 ani. Este a 3-a oară când mă lovește, iar de această dată a fost o lovitură puternică. Dar îmi voi reveni, ochiul va funcționa în continuare. Este greu să vezi dublu, numai un om nebun poate suporta așa ceva. Nu îmi plac aceste momente, dar am acceptat să continui (n.r. - să antreneze) deoarece în viață există lucruri mult mai rele. Fac ce îmi place, asta e viața mea și eu voi decide când voi pleca. Vreau să îmi trăiesc viața în locul în care îmi place cel mai mult: pe teren", a spus Gattuso.
https://i.eurosport.com/2020/12/22/2959880.jpg
Serie A
Milan a devenit campioana Italiei, după o pauză de 11 ani
22/05/2022 LA 18:00
Serie A
Milan, la 90 de minute de istorie. Argumentele care au dus-o la un punct de scudetto
18/05/2022 LA 10:29