La Fiorentina din 2016, vârful vrea să facă pasul către un club mare și a cerut să fie lăsat să se transfere în această fereastră de mercato, care se va încheia lunea viitoare.

"Rocco Commisso a renunțat și el la gândul că îl va păstra pe Federico Chiesa. Acesta vrea să plece de la Fiorentina și a trimis un mesaj clar conducerii. Nu a fost o cerere, ci o rugăminte: lăsați-mă să plec", anunță Gazzetta dello Sport.

Champions League
"Băieţelul cu freză şi nume de fetiţă", marea descoperire a lui Lucescu. Azi sunt faţă în faţă
20/10/2020 LA 12:27

De altfel, dacă până acum patronul grupării viola a spus mereu că fiului Enrico Chiesa face parte din planurile de viitor ale clubului, de această dată discursul său s-a schimbat, semn că a înțeles că nu îl mai poate bloca pe tânărul atacant de 22 de ani.

"Cu Chiesa se poate întâmpla orice, vom vedea în săptămâna viitoare", a spus ieri Commisso pentru sursa citată.

Pirlo îl vrea neapărat pe Chiesa la Juventus

În pole-position pentru transfer se află Juventus, Pirlo fiind un mare admirator al tânărului jucător.

Antrenorul bianconerilor l-a vrut și pe Tonali, dar în cele din urmă campioana ultimilor nouă ani din Serie A l-a ratat pe fostul mijlocaș al Bresciei.

Fiorentina cere aproximativ 40 de milioane de euro, se pare, pentru Chiesa, o sumă deloc ușor de acoperit. Totuși, piemontezii speră să îl vândă în următoarele zile pe Douglas Costa și să facă rost de o parte din suma de transfer.

"Mingea e la Juve, în acest moment. "Bătrâna Doamnă" speră să-l vândă pe Douglas Costa cât mai curând posibil pentru a obține banii pentru Federico", mai scrie Gazzetta dello Sport.

10 goluri și 9 assisturi în sezonul trecut, doar în campionat, pentru gruparea viola. Tânărul de 22 de ani e un fotbalist foarte versatil, putând evolua pe orice poziție în atac (atât vârf central, cât și atacant de bandă).

Fotbal
Pirlo, declaraţie superbă despre Lucescu, înainte de duelul direct din Champions League
20/10/2020 LA 06:59
Serie A
Juventus dă lovitura în ultima zi de mercato. Pirlo renunță la Douglas Costa pentru un tânăr atacant
05/10/2020 LA 08:25