Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gazzetta dello Sport știe sigur unde va juca Ronaldo în sezonul viitor: la Juventus

Cristian Mihală

Publicat 14/05/2021 la 12:02 GMT+3

Cristiano Ronaldo va rămâne la Juventus, chiar dacă în ultima perioadă s-a speculat că o despărțire e iminentă. Cel puțin asta susține Gazzetta dello Sport în ediția de astăzi.

Cristiano Ronaldo

Credit imagine: Getty Images

PSG și Manchester United sunt două formații interesate de CR7, dar în discuție a apărut și varianta Sporting, clubul care l-a lansat, la dorința specială a mamei starului. Totuși, acesta va continua la Torino, garantează Gazzetta dello Sport, care prezintă argumentele pentru o astfel de decizie, chiar dacă "Bătrâna Doamnă" nu va prinde Champions League. Momentan, bianconerii sunt pe 5, cu două etape rămase de disputat din Serie A.

Ronaldo, avantaje peste avantaje la Juventus

"Salariul monstru și avantaje fiscale: motivul pentru care Ronaldo nu va părăsi Juventus", e titlul dat de sursa citată, care apoi face o analiză a motivelor care vor face imposibilă plecarea.
"Faptul că a ajuns la 100 de goluri în alb și negru este unul dintre puținele motive de zâmbete pentru Ronaldo, într-un sezon plin de eșecuri pe teren. El a ajuns să nu mai fie bine privit nici în vestiar, după ce privilegiile campionului portughez au început să îi enerveze pe colegii săi de echipă (n.r. detalii aici). În alte condiții ar exista toate argumentele din lume pentru o separare în vară, dar Ronaldo va rămâne la Juve. Îi poate garanta cineva un salariu net de 31 de milioane de euro/an? Juventus nu ține cu orice preț să îl păstreze - economisirea salariului său ar ajuta conturile clubului -, dar trebuie adăugat nu ia în calcul nici să renunțe gratuit la fotbalist. Vorbim de o cotă de amortizare de 25 de milioane de euro, ceea ce creează mari probleme pentru doritori, în contextul vârstei jucătorului. Apoi, este de discutat și partea fiscală. La aterizarea sa în Italia, vedeta portugheză a ajuns la un acord cu Agenția pentru Venituri astfel încât să plătească doar 100.000 de euro. Este vorba de regulile introduse în 2017 pentru a atrage intrarea super-contribuabilii în țara noastră. Greu de crezut în aceste condiții că Serie A și-ar putea pierde golgheterul", notează sursa citată.
Chiar dacă Juventus vrea o reconstrucție și e decisă să îl aducă pe Allegri sau Zidane pentru a reuși acest lucru, aceasta ar putea să aibă loc în jurul lui Ronaldo. Evident, lusitanului nu i-ar conveni dacă "Bătrâna Doamnă" nu prinde Champions League, însă foarte probabil va rămâne la Torino.
"Toate semnalele duc la continuitate. Ronaldo își va duce la bun sfârșit contractul cu Juventus, scadent în 2022", e concluzia jurnaliștilor Gazzettei dello Sport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo