Juventus, care s-a prezentat cu același trio în atac - Dybala, Ronaldo și Bernadeschi dar și cu Pjanic la mijlocul terenului, jucătorul care tocmai a semnat un acord cu Barcelona, venea la Genoa cu gândul că va avea parte de o partidă dificilă, torinezii pierzând trei din ultimele șase deplasări de pe Stadio Luigi Ferraris. Genoa era cu doar un punct peste zona retrogradării și avea nevoie de puncte.
După ce au aflat că Lazio a învins în cele din urmă la Torino cu 2-1 și s-a apropiat la un punct, torinezii au intrat hotărâți pe teren. Așadar prima repriză le-a aparținut în totalitate, iar ocaziile au curs către poarta apărată de Mattia Perin. Ronaldo, Dybala sau De Ligt au trecut pe lângă gol pe rând iar Juventus părea să aibă o zi ghinionistă. La pauză, echipa lui Sarri avea peste 70% din posesie, șase șuturi pe poartă, n-au primit un penalty clar dar scorul era 0-0.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29
Oaspeții s-au liniștit însă rapid pentru că la doar cinci minute de la reluarea jocului, Juventus a deschis scorul prin Dybala. Un gol tipic pentru argentinian, un moment de magie pentru a zecea reușită a sezonului. O preluare pe piept, un control superb al mingii și un șut plasat perfect la care Perin nu a avut nicio șansă.
Dominarea torinezilor a continuat și cine altcineva să o concretizeze decât Cristiano Ronaldo? Portughezul a făcut ravagii prin defensiva adversă, a avansat și a șutat imparabil pentru a dubla avantajul echipei sale în minutul 56. Acesta a fost golul cu numărul 24 al sezonului pentru Cristiano.
Partida a continuat în același film iar Douglas Costa a făcut 3-0 în minutul 73 prin-un șut care a trimis mingea direct în vinclul porții lui Perin. Așadar concurs între Dybala, Ronaldo și Costa pentru cle mai frumos gol al meciului.
Trei minute mai târziu a marcat și Genoa prin Pinamonti, cel care a profitat de degajările greșite de la Bonucci și Rabio. Acesta a fost primul gol primit de Juventus de la reluarea fotbalului. Așadar Juventus a învins cu 3-1 și rămâne la patru puncte distanță de Lazio.
https://i.eurosport.com/2020/06/29/2841179.jpg
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51