La numai câteva zile după ce a semnat prelungirea contractului cu Juventus, Buffon a atins o bornă impresionantă.
În vârstă de 42 de ani, Gianluigi Buffon a revenit la Juventus la începutul acestui sezon, după ce a evoluat un an la Paris Saint-Germain. Buffon este al doilea portar al echipei, după Wojciech Szczesny. În acest sezon, Buffon a bifat 8 meciuri în Serie A, în poarta "bianconerilor".
Buffon a debutat în Serie A la vârsta de 18 ani, pe vremea când evolua la Parma. Legendarul goalkeeper a reușit să încheie meciul din urmă cu 25 de ani fără să primească gol. În 2001, după 6 sezoane petrecute la Parma, Buffon a ajuns la Juventus, clubul său de suflet.
Serie A
Mourinho e "all-in" pentru transferul lui Ianis Hagi! Anunțul făcut azi de italieni
ACUM 4 ORE

Buffon, de 9 ori campion în Serie A

În cele 648 de apariții din campionatul Italiei, portarul de 42 de ani a încheiat 296 fără să primească gol. Potrivit Football Italia, Gianluigi Buffon deține recordul și pentru cea mai lungă perioadă fără gol primit în Serie A - 973 de minute, în stagiunea 2015/2016.
De-a lungul carierei sale, Buffon a cucerit 26 de trofee, printre care se numără 9 titluri de campion în Serie A, o Cupă UEFA (1998/1999) și o Cupă Mondială, cucerită alături de naționala Italiei, în 2006.
Serie A
Sarri, prea puternic pentru Mourinho! Dramatism total în "Derby della Capitale"
ACUM O ZI
Serie A
Dybala s-a accidentat și a părăsit în lacrimi terenul. Dezastru pentru Juve: s-a "rupt" și Morata
IERI LA 13:57