Giorgio Chiellini a avut o carieră impresionantă și încă joacă la cel mai înalt nivel chiar dacă a ajuns la 36 de ani. Fundașul italian s-a duelat de-a lungul timpului cu cei mai mari atacanți ai lumii, dar pe unul singur îl pune deasupra tuturor când vine vorba despre cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit.
"Fără îndoială, cel mai bun adversar din cariera mea a fost Ibrahimovic. Îl respect mult pe Zlatan, ne respectăm reciproc. Am fost coechipieri la Juventus. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciodată un pas înapoi în fața lui. El avea deja o forță fizică extraordinară. După aceea a devenit "dușmanul absolut", când s-a mutat la Inter, apoi un simplu adversar la AC Milan și la echipa națională.", a spus Chiellini pentru So Foot.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2984852.jpg
Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Chiellini a admis că marile rivalități de pe teren l-au ajutat în carieră: "Tot timpul trebuie să găsesc un rival pentru a mă putea exprima mai bine pe teren. Rivalitatea sportivă te ajută să-ți depășești limitele. Când câștig dueluri sunt foarte fericit, oprirea unui șut periculos sau evitarea unui gol îmi dau o mare doză de adrenalină."

Giorgio Chiellini: "Sunt mai satisfăcut când împiedic un adversar să înscrie"

Fundașul lui Juventus a marcat câteva goluri importante în carieră, dar a menționat că pentru el satisfacția înscrierii unul gol nu este la fel de mare precum împiedicarea unui adversar să o facă: "Când am marcat împotriva Barcelonei în sferturile de finală ale Champions League, în 2017, am simțit mai puține satisfacții decât atunci când l-am împiedicat pe Harry Kane să înscrie în minutul 89, într-un meci cu Tottenham din 2018."
Giorgio Chiellini joacă la Juventus din 2005, unde a ajuns de la Fiorentina. În ultimii 15 ani, alături de Bonucci și Barzagli, Chiellini a format una dintre cele mai bune apărări din lume, care a contribuit substanțial la performanțele lui Juventus din ultima vreme.. Din păcate pentru el, fundașul italian nu și-a trecut în palmares trofeul Champions League, pierzând ambele finale jucate (cu Barcelona în 2015 și cu Real Madrid în 2017).
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03