Giorgio Chiellini a avut o carieră impresionantă și încă joacă la cel mai înalt nivel chiar dacă a ajuns la 36 de ani. Fundașul italian s-a duelat de-a lungul timpului cu cei mai mari atacanți ai lumii, dar pe unul singur îl pune deasupra tuturor când vine vorba despre cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit.
"Fără îndoială, cel mai bun adversar din cariera mea a fost Ibrahimovic. Îl respect mult pe Zlatan, ne respectăm reciproc. Am fost coechipieri la Juventus. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciodată un pas înapoi în fața lui. El avea deja o forță fizică extraordinară. După aceea a devenit "dușmanul absolut", când s-a mutat la Inter, apoi un simplu adversar la AC Milan și la echipa națională.", a spus Chiellini pentru So Foot.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2984852.jpg
Serie A
Inter - Juventus 1-1. Derby d'Italia, decis în minutul 89, de VAR
ACUM 13 ORE
Chiellini a admis că marile rivalități de pe teren l-au ajutat în carieră: "Tot timpul trebuie să găsesc un rival pentru a mă putea exprima mai bine pe teren. Rivalitatea sportivă te ajută să-ți depășești limitele. Când câștig dueluri sunt foarte fericit, oprirea unui șut periculos sau evitarea unui gol îmi dau o mare doză de adrenalină."

Giorgio Chiellini: "Sunt mai satisfăcut când împiedic un adversar să înscrie"

Fundașul lui Juventus a marcat câteva goluri importante în carieră, dar a menționat că pentru el satisfacția înscrierii unul gol nu este la fel de mare precum împiedicarea unui adversar să o facă: "Când am marcat împotriva Barcelonei în sferturile de finală ale Champions League, în 2017, am simțit mai puține satisfacții decât atunci când l-am împiedicat pe Harry Kane să înscrie în minutul 89, într-un meci cu Tottenham din 2018."
Giorgio Chiellini joacă la Juventus din 2005, unde a ajuns de la Fiorentina. În ultimii 15 ani, alături de Bonucci și Barzagli, Chiellini a format una dintre cele mai bune apărări din lume, care a contribuit substanțial la performanțele lui Juventus din ultima vreme.. Din păcate pentru el, fundașul italian nu și-a trecut în palmares trofeul Champions League, pierzând ambele finale jucate (cu Barcelona în 2015 și cu Real Madrid în 2017).
Serie A
Roma - Napoli 0-0. Primul pas greșit în Serie A pentru formația lui Spalletti
ACUM 15 ORE
Liga Campionilor UEFA
Tătărușanu, titular în Champions League pentru Milan! Ce a spus Pioli înaintea meciului cu FC Porto
19/10/2021 LA 11:55