Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Giorgio Chiellini a dezvăluit că Zlatan Ibrahimovic a fost "dușmanul absolut" din cariera sa

Nicu Savin

Actualizat 04/02/2021 la 14:02 GMT+2

Giorgio Chiellini fost unul dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul modial în ultimii 15 ani. Italianul a oferit un amplu interviu frnacezilor de la So Foot, în care a vorbit printre altele și despre cei mai buni atacanți cu care s-a duelat de-a lungul carierei.

Giorgio Chiellini, Juventus, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Giorgio Chiellini a avut o carieră impresionantă și încă joacă la cel mai înalt nivel chiar dacă a ajuns la 36 de ani. Fundașul italian s-a duelat de-a lungul timpului cu cei mai mari atacanți ai lumii, dar pe unul singur îl pune deasupra tuturor când vine vorba despre cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit.
"Fără îndoială, cel mai bun adversar din cariera mea a fost Ibrahimovic. Îl respect mult pe Zlatan, ne respectăm reciproc. Am fost coechipieri la Juventus. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciodată un pas înapoi în fața lui. El avea deja o forță fizică extraordinară. După aceea a devenit "dușmanul absolut", când s-a mutat la Inter, apoi un simplu adversar la AC Milan și la echipa națională.", a spus Chiellini pentru So Foot.
Ibrahimovic vs Chiellini
Chiellini a admis că marile rivalități de pe teren l-au ajutat în carieră: "Tot timpul trebuie să găsesc un rival pentru a mă putea exprima mai bine pe teren. Rivalitatea sportivă te ajută să-ți depășești limitele. Când câștig dueluri sunt foarte fericit, oprirea unui șut periculos sau evitarea unui gol îmi dau o mare doză de adrenalină."

Giorgio Chiellini: "Sunt mai satisfăcut când împiedic un adversar să înscrie"

Fundașul lui Juventus a marcat câteva goluri importante în carieră, dar a menționat că pentru el satisfacția înscrierii unul gol nu este la fel de mare precum împiedicarea unui adversar să o facă: "Când am marcat împotriva Barcelonei în sferturile de finală ale Champions League, în 2017, am simțit mai puține satisfacții decât atunci când l-am împiedicat pe Harry Kane să înscrie în minutul 89, într-un meci cu Tottenham din 2018."
Giorgio Chiellini joacă la Juventus din 2005, unde a ajuns de la Fiorentina. În ultimii 15 ani, alături de Bonucci și Barzagli, Chiellini a format una dintre cele mai bune apărări din lume, care a contribuit substanțial la performanțele lui Juventus din ultima vreme.. Din păcate pentru el, fundașul italian nu și-a trecut în palmares trofeul Champions League, pierzând ambele finale jucate (cu Barcelona în 2015 și cu Real Madrid în 2017).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo