Giorgio Chiellini a crescut la Livorno și încă de când era doar un adolescent a fost curtat intens de marile cluburi ale Europei. Calitățile sale i-au atras atenția și lui Arsene Wenger, care i-a făcut o ofertă de a se transfera la Arsenal. Chiellini avea doar 16 ani și a refuzat, dar acum, la 20 de ani distanță, acesta a recunoscut că regretă că nu s-a alăturat "tunarilor".

"În retrospectivă, am fost un fraier să refuz oferta de la Arsenal. Aveam 16 ani, jucam în Serie C și am primit o ofertă uriașă. Nu m-am simțit pregătit. Aveam impresia că dacă aș fi acceptat, o trădam pe Livorno.", a declarat Chiellini pentru So Foot, citat de goal.com.

Serie A
Giorgio Chiellini a dezvăluit într-un interviu cine a fost "dușmanul absolut" din cariera sa
04/02/2021 LA 12:02

Arsene Wenger nu a renunțat nici ulterior la ideea de a-l transfera pe italian în nordul Londrei, dar nu a reușit niciodată acest lucru. Într-un interviu recent, Robbin Van Persie, fostul atacant al "tunarilor", a menționat că i-a cerut personal antrenorului francez să îl aducă pe Chiellini pe Emirates: "La un moment dat, mă gândeam ce ar trebui să facem la Arsenal pentru a câștiga Premier League. Simțeam că ne lipsește o mentalitate câștigătoare și i-am cerut lui Arsene Wenger să îl semneze pe Giorgio Chiellini. Am jucat împotriva lui de câteva ori și este un autentic învingător."

După ce a refuzat oferta de la Arsenal, Chiellini a jucat până în 2004 la Livorno, iar apoi a semnat cu Fiorentina. După numai un an pe Artemio Franchi, fundașul a fost cumpărat de Juventus și de atunci a jucat neîncetat pentru "Bătrâna Doamnă".

Chiellini a câștigat cu Juventus 9 titluri în Serie A și 4 Cupe ale Italiei, dar nu a reușit niciodată să pună mâna pe trofeul Champions League, deși a jucat 2 finale: cu Barcelona în 2015 și cu Real Madrid în 2017.

https://i.eurosport.com/2012/04/05/827684.jpg

Zlatan Ibrahimovic, cel mai buna adversar din cariera lui Chiellini

Giorgio Chiellini a avut o carieră impresionantă și încă joacă la cel mai înalt nivel chiar dacă a ajuns la 36 de ani.

Fundașul italian s-a duelat de-a lungul timpului cu cei mai mari atacanți ai lumii, dar pe unul singur îl pune deasupra tuturor când vine vorba despre cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit: "Fără îndoială, cel mai bun adversar din cariera mea a fost Ibrahimovic. Îl respect mult pe Zlatan, ne respectăm reciproc. Am fost coechipieri la Juventus. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciodată un pas înapoi în fața lui. El avea deja o forță fizică extraordinară. După aceea a devenit "dușmanul absolut", când s-a mutat la Inter, apoi un simplu adversar la AC Milan și la echipa națională."

Fotbal
Veteranii lui Juventus au semnat prelungirea contractului! Buffon și Chiellini continuă în Serie A
29/06/2020 LA 15:39
Fotbal
Dezvăluirea incredibilă a lui Chiellini despre mușcătura lui Suarez: "Și eu sunt un nemernic"
21/05/2020 LA 17:09