Giorgio Chiellini a crescut la Livorno și încă de când era doar un adolescent a fost curtat intens de marile cluburi ale Europei. Calitățile sale i-au atras atenția și lui Arsene Wenger, care i-a făcut o ofertă de a se transfera la Arsenal. Chiellini avea doar 16 ani și a refuzat, dar acum, la 20 de ani distanță, acesta a recunoscut că regretă că nu s-a alăturat "tunarilor".
"În retrospectivă, am fost un fraier să refuz oferta de la Arsenal. Aveam 16 ani, jucam în Serie C și am primit o ofertă uriașă. Nu m-am simțit pregătit. Aveam impresia că dacă aș fi acceptat, o trădam pe Livorno.", a declarat Chiellini pentru So Foot, citat de goal.com.
Arsene Wenger nu a renunțat nici ulterior la ideea de a-l transfera pe italian în nordul Londrei, dar nu a reușit niciodată acest lucru. Într-un interviu recent, Robbin Van Persie, fostul atacant al "tunarilor", a menționat că i-a cerut personal antrenorului francez să îl aducă pe Chiellini pe Emirates: "La un moment dat, mă gândeam ce ar trebui să facem la Arsenal pentru a câștiga Premier League. Simțeam că ne lipsește o mentalitate câștigătoare și i-am cerut lui Arsene Wenger să îl semneze pe Giorgio Chiellini. Am jucat împotriva lui de câteva ori și este un autentic învingător."
MLS
Luis Suarez, coechipier cu cel mai mare "dușman"? Oferta de ultimă oră primită de uruguayan
26/07/2022 LA 15:41
După ce a refuzat oferta de la Arsenal, Chiellini a jucat până în 2004 la Livorno, iar apoi a semnat cu Fiorentina. După numai un an pe Artemio Franchi, fundașul a fost cumpărat de Juventus și de atunci a jucat neîncetat pentru "Bătrâna Doamnă".
Chiellini a câștigat cu Juventus 9 titluri în Serie A și 4 Cupe ale Italiei, dar nu a reușit niciodată să pună mâna pe trofeul Champions League, deși a jucat 2 finale: cu Barcelona în 2015 și cu Real Madrid în 2017.
https://i.eurosport.com/2012/04/05/827684.jpg

Zlatan Ibrahimovic, cel mai buna adversar din cariera lui Chiellini

Giorgio Chiellini a avut o carieră impresionantă și încă joacă la cel mai înalt nivel chiar dacă a ajuns la 36 de ani.
Fundașul italian s-a duelat de-a lungul timpului cu cei mai mari atacanți ai lumii, dar pe unul singur îl pune deasupra tuturor când vine vorba despre cel mai bun adversar pe care l-a întâlnit: "Fără îndoială, cel mai bun adversar din cariera mea a fost Ibrahimovic. Îl respect mult pe Zlatan, ne respectăm reciproc. Am fost coechipieri la Juventus. Niciodată nu mi-a fost frică să-l înfrunt, nu am făcut niciodată un pas înapoi în fața lui. El avea deja o forță fizică extraordinară. După aceea a devenit "dușmanul absolut", când s-a mutat la Inter, apoi un simplu adversar la AC Milan și la echipa națională."
Serie A
Radu Drăgușin, la un pas de transferul la Genoa! Cum l-a convins Chiellini să accepte mutarea
01/07/2022 LA 13:12
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39