Serie A a fost stopată din cauza pandemiei de coronavirus, iar situația din peninsulă e una teribil de grea, chiar dacă în ultimele zile cifrele prezentate de autorități privind numărul celor infectați cu COVID-19 sunt în scădere. Cluburile pierd enorm din drepturile TV ca urmare a întreruperii campionatului, iar unii oficiali fac presiuni ca acesta să se reia cât mai repede. Printre partizanii ideii de reluare a Serie A se numără și Lazio, echipă care, după un sezon istoric, visează la titlu, fiind la doar un punct în spatele lui Juventus.
În acest context, șeful Departamentului de Boli Infecțioase al Institutului Superior de Sănătate și membru al comitetului științific tehnic (CTS), Giovanni Rezza, a fost întrebat despre posibilitatea reluării Serie A în viitorul apropiat, ținta fiind finalul lunii mai. Acesta a explicat că nu și-ar da ok-ul pentru asta, pericolul fiind încă mare, pentru ca apoi să transforme totul într-o glumă nesărată, din dorința de a fi spiritual.
"Eu sunt fan al Romei, așa că aș suspenda tot sezonul", au fost cuvintele care au deranjat, italienii dorind seriozitate și responsabilitate în aceste momente.
Serie A
"Ceva nu e în regulă!". Paolo Maldini, despre consecințele coronavirusului
12/04/2020 LA 20:31
Trimiterea a fost evidentă către marea rivală, Lazio, care visează la "lo scudetto", iar clubul biancocelest nu a rămas impasibil. Prin intermediul lui Arturo Diaconale, managerul de comunicare al formației, trupa care împarte cu Roma celebrul Olimpico a luat o poziție fermă.
"Cuvintele lui Rezza? Uneori dragostea pentru o echipă îi afectează la cap pe unii, care uită că în anumite circumstanțe nu trebuie să fie fani. Oamenii de știință ar trebui ca, în loc să se ocupe cu astfel de lucruri, să găsească o modalitate eficientă de a trata virusul. Ei sunt oameni de știință în primul rând, nu fani. În loc să alimenteze controversele fotbalistice, avem nevoia ca ei să își dedice energia pentru găsirea unui vaccin care să oprească răspândirea virusului", a fost poziția lui Lazio.
Primul ministru italian Giuseppe Conte a anunțat vineri seară că măsurile de carantină au fost prelungite până pe 3 mai, dar comunicatul dat de Guvernul de la Roma sugerează că după această dată va urma o perioadă în care distanțarea socială va fi recomandată. În Italia, sportul a fost oprit în 9 martie. Ultimul meci jucat în Serie A a fost derbyul Juventus - Inter. Partida de la Torino a fost fără spectatori și în urma succesului cu 2-0 campionii entitre au revenit pe primul loc, cu un punct peste Lazio.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
UEFA Europa Conference League
Cât a câștigat Istvan Kovacs pentru prezența în finala Conference League
26/05/2022 LA 09:45
Premier League
Răsturnare de situație în cazul lui Dybala! Agentul atacantului, la negocieri în Premier League
14/05/2022 LA 14:26