Cunoscut pentru faptul că este extrem de exigent cu laudele, Ibra a făcut o reverență în fața unuia dintre cei mai mari fundași din istoria fotbalului. Deși a ajuns pe San Siro la un an după ce Maldini s-a retras, suedezul l-a avut pe apărător ca adversar pe vremea când a evoluat pentru Juve sau Inter. Ca atare, a avut suficient timp să îi observe calitățile celui care a evoluat timp de 25 de sezoane la Milan. 7 titluri și 5 Cupe/Ligi ale Campionilor sunt doar câteva din reperele unui fotbalist uriaș, care în două rânduri a ocupat podiumul în cursa pentru Balonul de Aur (1994 și 2003).
"Maldini a fost cel mai valoros și cel mai puternic adversar pe care l-am întâlnit în carieră. Deținea toate calitățile! Era un fundaș complet, care era și inteligent, dar emana și forță. În plus, făcea un marcaj perfect", a declarat Zlatan Ibrahimovic, conform talksport.com.

Maldini, despre cei mai grei adversari din carieră

Liga
Pique și-a ales favoritul între Mbappe și Haaland! Cine e fotbalistul pe care îl consideră mai bun
09/05/2022 LA 09:05
Interesant e că și Paulo Maldini a vorbit, de curând, într-un interviu pentru France Football, despre cei mai grei adversari din carieră. Dacă numele lui Maradona nu surprinde, "El Pibe d'Oro" ducând de unul singur pe Napoli spre două titluri în Serie A, a uimit nominalizarea lui Chris Waddle.
"Primul e Diego Maradona", a spus Maldini pentru sursa citată, dar continuarea fost una surprinzătoare. Asta pentru că a ales un fotbalist care a fost în prim plan prea puțin timp și care nu a rămas în memoria colectivă ca un jucător world-class. "Al doilea e Chris Waddle. M-a făcut mult să sufăr", a continuat Maldini.
Chris Waddle a fost un jucător de bază al lui Marseille, formație care a impresionat Europa la începutul anilor '90. În acea perioadă, atacantul de bandă englez devenise și titular la echipa națională, Anglia jucând semifinalele la Cupa Mondială din Italia.
Milan - Marseille a devenit un clasic la începutul anilor '90, francezii trecând în 1991 de "diavoli" în sferturile Cupei Campionilor, cu 2-1 la general. După 1-1 pe San Siro, Waddle a fost cel care a înscris unicul gol al manșei retur. Marseille ajungea în acea stagiune până în finala competiției, unde a fost învinsă de Steaua Roșie Belgrad, la penaltyuri, dar avea să își ia revanșa în sezonul 1992-1993, când a cucerit cel mai important trofeu inter-cluburi din lume după o finală chiar cu Milan, scor 1-0.
Fotbal
Cine se va ocupa de Haaland&Co după moartea lui Raiola! Starul așteptat să se implice în afacere
02/05/2022 LA 04:55
Fotbal
Mino Raiola nu și-a măsurat niciodată cuvintele! 5 declarații memorabile ale agentului decedat ieri
01/05/2022 LA 13:33