"Bătrâna Doamnă" a obținut, după victoria cu 2-0 împotriva Sampdoriei, al 9-lea titlu consecutiv și al 36-lea din istorie (cât Inter și Milan la un loc). Juve e prima formație din TOP 5 campionate din lume care ajunge la o asemenea serie. Recordul all-time e deținut de Tafea FC, care a câștigat de 15 ori consecutiv titlul în Vanuatu.
Jucătorii au sărbătorit pe teren, însă Sarri nu a luat parte la bucurie, explicând ulterior și de ce. "Am vrut să evit să fiu udat", a spus tehnicianul, care în schimb nu a mai avut unde să se "ascundă", la vestiare. Juan Cuadrado, columbianul din lotul torinezilor, i-a aplicat un tratament special lui Sarri, turnându-i spumă în cap.
Premier League
Chelsea scapă, în sfârşit, de Kepa. Cine îi întinde o mână de ajutor celui mai scump portar din lume
21/12/2021 LA 09:28
E o aromă puternică și particulară (n.r. primul titlu din carieră). Câștigarea titlului a fost o misiune dificilă, în fiecare an devine mai complicat. Cu siguranță nu a fost o plimbare, așa cum s-a spus. Nu a fost ușor pentru o echipă obișnuită să câștige, mai ales că eu am venit cu idei noi și jucătorii au trebuit să se adapteze. Dar președintele Agnelli a fost mereu alături de noi, este prezent la toate sesiunile de antrenament, el ne dă "benzină". Fac schimb de idei cu el în fiecare zi. Avem un nivel de organizare incredibil, suntem la un nivel de top din acest punct de vedere | Maurizio Sarri
Un fumător înrăit, Maurizio Sarri a primit în timpul flash-interviului de după meci o țigară de la Wojciech Szczęsny, portarul polonez care are de asemenea acest viciu. "O meriți", a fost mesajul amuzant al goalkeeperului pentru tehnician.
Cu 36 de titluri, Juve e pe locul 6 în istoria fotbalului din punct de vedere al campionatelor obținute. Lider absolut e Glasgow Rangers, care a luat titlul în Scoția de 54 de ori.

Performanță istorică și pentru Ronaldo în tricoul lui Juventus

Meciul a fost unul special și pentru Ronaldo, care a devenit cel mai bun marcator al lui Juventus într-un singur sezon, cu 31 de reușite. Portughezul era deja cel mai bun golgheter într-o stagiune din istoria lui United (31 de goluri) și Real Madrid (48 goluri).
Lusitanul are o mică șansă și la Gheata de Aur a Europei, dar Ciro Immobile, golgheterul lui Lazio e mare favorit să își treacă în palmares mult râvnita distincție.
Ronaldo a devenit campion pentru a 7-a oară în carieră, după cele 3 titluri obținute în Premier League, cu United, și cele două campionate cucerite în tricoul Realului.
Fotbal
De la 20€/lună, pe locul 3 în clasamentul pentru Balonul de Aur. Povestea fantastică a lui Jorginho
30/11/2021 LA 07:56
Premier League
"Ronaldo nu e nici măcar în top 5!" Starul lui United, făcut praf de un fost atacant de la Real
19/10/2021 LA 08:15