Anul trecut, 65.000 de oameni au umplut stadionul din Seul pentru a asista la un meci amical între Juventus și o reprezentativă a celor mai buni jucători din campionatul sud-coreean. Partida a fost un spectacol, terminându-se 3-3, dar nu toți fanii au fost mulțumiți.
Nu mai puțin de 162 dintre suporterii care au asistat la partidă au dat în judecată organizatorul, care a promovat partida prin intermediul lui Cristiano Ronaldo. Starul lui Juve nu a fost introdus nici măcar un minut de Sarri, deși era apt de joc.
Premier League
Cristiano Ronaldo nu se mai regăsește la Manchester United! Gestul la care a recurs starul portughez
IERI LA 17:01

Ronaldo le-a fost "promis" fanilor de organizatori

Un tribunal din capitala Coreei de Sud a studiat cazul și azi a dat verdictul. "Inculpatul avea o obligație contractuală de a se asigura că Ronaldo joacă, cu excepția circumstanțelor neprevăzute", se arată în motivația judecătorului, care a dat dreptate fanilor.
Aceștia vor primi jumătate din banii plătiți pe bilet înapoi, judecătorul stabilind că au suferit o "suferință emoțională". Pentru aceasta, spectatorii care și-au căutat dreptatea în instanță vor primi 5000 de euro, în total (ceva mai mult de 30 de euro daune, individual).
Biletele la partida din 2019 au costat între 22 de euro și 301 euro și au fost vândute în mai puțin de 3 minute. Partida a fost promovată intens, Ronaldo fiind imaginea care a vândut cel mai mult, evident. Organizatorii au încercat să explice faptul că CR7 nu a fost introdus din cauza unei probleme medicale, dar nu au putut proba acest lucru și au pierdut procesul.
4,5 milioane de euro a fost suma câștigată de organizator doar din vânzarea de bilete. Fanii i-au acuzat de "reclamă falsă" și au avut câștig de cauză în instanță.
Fotbal
Piața transferurilor din 2023 se anunță a fi captivantă! Starurile aflate în ultimul an de contract
29/09/2022 LA 13:59
Liga Națiunilor UEFA
Messi și Ronaldo, întrecuți de un sârb care a reușit o performanță impresionantă la echipa națională
28/09/2022 LA 07:09