Formația lui Conte a scăpat de presiunea lo scudetto în ultima lună, iar acest lucru s-a văzut la nivel de atitudine a jucătorilor. Echipa a jucat excelent, fiind neînvinsă în ultimele 7 etape, iar în această seară a obținut o victorie concludentă pe terenul marii revelații, Atalanta.
Probabil formația lui Gasperini era cu gândul mai mult la sfertul de finală din Champions League, cu PSG, dar chiar și așa Inter a reușit o prestație foarte solidă în fața celei mai bune ofensive din Italia.
Eroul partidei a fost Ashley Young, renăscut parcă după perioada de pandemie. Deși mulți au privit cu reținere transferul său de la United, pariul lui Conte e unul câștigător. Azi, fundașul stânga a pasat decisiv pentru reușita lui D'Ambrosio, din minutul 1, pentru ca după 20 de minute scurse din partidă să înscrie chiar el.
Serie A
Juventus, în atenția UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar! Anunț de ultimă oră
01/12/2022 LA 18:18

Juventus, cu gândul la Lyon

Cu al 9-lea titlu la rând acontat, Juve și-a permis să își odinhnească mai mulți titulari la partida din această seară, cu Roma.
Ronaldo, deși avea o mică șansă să cucerească Gheata de Aur, nu a fost nici măcar reținut în lot, rămânând la cota 31 în acest sezon, în campionat.
În schimb, în primul "11" al lui Sarri au apărut nume precum Frabotta, Muratore sau Zanimacchia, astfel că misiunea torinezilor era una complicată.
Deși au deschis scorul prin Higuain, bianconerii nu aau reușit să țină de rezultat și până la pauză Roma a întors scorul, grație reușitelor lui Kalinic și Perotti. Acesta din urmă a reușit dubla în minutul 52, stabilind și rezultatul final.
Pentru Juve, partida nu a avut vreo miză, băieții lui Sarri fiind cu gândul la partida cu Lyon, de săptămâna viitoare, din manșa retur a optimilor Ligii. În tur, în Franța, gruparea din Hexagon a obținut o victorie surprinzătoare, scor 1-0.

Ciro Immobile, cel mai bun marcator într-un sezon, în istoria Serie A

Ciro Immobile avea securizată câștigarea Ghetei de Aur a Europei încă din momentul în care Ronaldo nu a prins lotul lui Juventus.
Ca atare, singurul obiectiv al vârfului lui Lazio era egalarea recordului lui Higuain, care, cu 36 de reușite, era cel mai bun marcator în istoria unui singur sezon din Serie A.
Iar golul a venit în poarta lui Napoli după 22 de minute, după ce Ruiz deschisese scorul pentru gazdele de pe San Paolo. În cele din urmă, gruparea de lângă Vezuviu a trecut de Lazio, scor 3-1, Insigne aducându-și echipa în avantaj din penalty, iar Politano semnând rezultatul final, în prelungiri.

Rezultatele serii în Serie A

Brescia - Sampdordia 1-1
AC Milan - Cagliari 3-0
Atalanta - Inter 0-2
Juventus - AS Roma 1-3
Napoli - Lazio 3-1
Clasamentul final din Serie A
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
29/11/2022 LA 19:44
Serie A
Sky Italia: Juventus riscă retrogradarea! Ce urmează pentru "Bătrâna Doamnă" + cine o va conduce
29/11/2022 LA 08:02