Ionuț Rada, fost jucător la Rapid, FCSB sau CFR Cluj, a bifat o scurtă aventură și în Germania. Se întâmpla în 2012, când CFR l-a oferit sub formă de împrumut pentru 6 luni la Karlsruher, echipă aflată la vremea respectivă în liga a 2-a.
Acolo, Rada l-a cunoscut pe Hakan Calhanoglu, actualul star al Milanului. Internaționalul turc, născut în Germania, a fost crescut la academia lui Karlsruher, înainte să "explodeze" și să fie cumpărat de Bayer Leverkusen în 2014. Calhanoglu a continuat să impresioneze și, după 3 sezoane petrecute în Bundesliga, a semnat cu AC Milan în schimbul a 23,3 milioane de euro.
Acum, Calhanoglu este unul dintre cei mai buni jucători din Serie A și face furori pe San Siro, alături de veteranul Zlatan Ibrahimovic. "Rossonerii" se află pe primul loc în Italia, după 17 etape, iar un merit uriaș îl are și fostul coleg al lui Ionuț Rada. Calhanoglu și-a trecut în cont 6 goluri și 9 pase decisive în actuala stagiune, în toate competițiile.
Serie A
Din Serie D la Juventus, în doar trei ani! Povestea de film a lui Andrea Cambiaso
05/07/2022 LA 07:29

Ionuț Rada a primit un cadou special din partea prietenului său Calhanoglu, starul lui AC Milan

Calhanoglu se află la apogeul carierei, dar n-a uitat de foștii colegi care l-au ajutat cu un sfat atunci când era doar un puști. Printre ei se numără și Ionuț Rada, fundașul care evoluează în prezent la Sănătatea Cluj.
Starul lui AC Milan i-a oferit un cadou special, pe care fostul internațional l-a împărtășit cu fanii săi din mediul online. Rada a primit două tricouri ale "rossonerilor": unul purtat de Calhanoglu și altul al lui Ibrahimovic, marea vedetă a italienilor.
"Pentru prietenul meu, Rada!", s-a semnat Calhanoglu.
"Avea doar 18 ani când am fost colegi la Karlsruher , însă Calhanoglu părea de atunci un tânăr hotărât să cucerească lumea, fără să-și uite prietenii. Tricoul-surpriză este al lui. A venit alături de tricoul unui alt jucător de la AC Milan. Faimos și el, nu? Mulțumesc, Hakan!", a scris Ionuț Rada, pe contul de Instagram.
Serie A
Chiricheș semnează azi cu noul club. Anunțul presei din Italia
30/06/2022 LA 10:57
Serie A
Titlul în Italia, decis de un meci de baraj, în caz de egalitate de puncte
29/06/2022 LA 08:51